Nazaat Bredius bij eeuwfeest Brediuskwartier Bussum

Nazaat Bredius bij eeuwfeest Brediuskwartier Bussum
Kenmerkend voor het Brediuskwartier; hoogteverschillen door de vroegere zandafgraving.
© Foto Studio Kastermans
Bussum

Het is feest in het Bussumse Brediuskwartier komend weekend. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de gemeente opdracht gaf voor het aanleggen van de wijk. Eerder dit jaar werden in dat kader al historische wandelingen gehouden, nu is het tijd om het eeuwfeest met de buurt zelf te vieren.

Het feestweekend start vrijdagavond met een openlucht bioscoop op het veldje aan de Burgemeester s’ Jacoblaan. Volgens Floor van Wingerden, een van de organisatoren uit de wijk, komen zo’n 230 mensen met kleedje naar de film.

Zaterdagochtend is de officiële feestelijke aftrap van het jubileumjaar met taart en het hijsen van de speciale jubileumvlag in het bijzijn van burgemeester Han ter Heegde en een nazaat van Abraham Bredius. Naar deze Rembrandtkenner, mecenas, schilderijenverzamelaar en museumdirecteur van onder andere het Mauritshuis in Den Haag, is de wijk vernoemd. Daarna is er een meet & greet moment met oud bewoners van de wijk die hun oude huis kunnen bezoeken in overleg met de huidige bewoners. ’s Middags is er een lunch in Jan Tabak en ’s avonds een diner met feest.

Op zondag draait het programma voornamelijk om de kinderen. Tussen 11.00 en 14.00 uur is er vermaak voor iedereen tot twaalf jaar waaronder een voetbalclinic, circusles, dj-workshop en een zweefmolen. Alles in ’parade-stijl’.

In november brengt de wijk nog een boek uit over 100 jaar Brediuskwartier. Daarin wordt teruggekeken, maar vooral gefocust op de huidige bewoners. Het boek bestellen kan al wel dit weekend.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen