Huurdersvereniging De Driehoek in Wervershoof doet aangifte tegen ex-penningmeester: sinds 2017 geld weg

Wervershoof

De Huurdersvereniging De Driehoek in Wervershoof is bestolen door de voormalige eigen penningmeester. Het is nog onduidelijk om welke bedragen het gaat. Het bestuur heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het bedrog kwam aan het licht toen tijdens de jongste jaarvergadering de penningmeester geen duidelijkheid kon of wilde geven over het gevoerde beleid. Andere bestuursleden ontdekten in de administratie van de club ’onregelmatigheden’, die al vanaf boekjaar 2017 opduiken.

De Driehoek heeft ruim 1100 leden en vertegenwoordigt de belangen van de mensen die een huis huren bij woningstichting Het Grootslag, in de gemeenten Medemblik en Drechterland.

In een brief maakt het bestuur de leden duidelijk dat de penningmeester verschillende keren ’misbruik heeft gemaakt van zijn positie’. Hem wordt verweten dat hij zonder overleg grote transacties deed en privé-uitgaven betaalde met de bankpas van De Driehoek.

Vast staat dat door zijn wanbeleid de vereniging ook contributies heeft misgelopen. Inmiddels is de boekhouding weer op orde gebracht.

Het vermoeden dat de zaken niet echt soepel gingen, rees al toen bij de kascontrole niet alle vragen een bevredigend antwoord kregen.

Enkele weken geleden kreeg de penningmeester kans om te reageren op de onderzoeken die zijn gedaan. Het bestuur van De Driehoek gaat in de brief niet inhoudelijk in op wat zijn verweer is geweest.

Het bestuur heeft daarop besloten dat de man wordt geschorst. Daarnaast is er aangifte gedaan bij de politie van verduistering. De Driehoek zal de rekening van de geleden schade ook bij de geschorste penningmeester in rekening brengen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen