Politiek Medemblik zet vraagtekens bij nauwe banden Weeff en NH Nieuws

Medemblik

Bestaat streekomroep Weeff nog wel? Dat vragen de Medemblikker fracties VVD en PWF zich hardop af in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Vorige week bracht NH Nieuws het bericht naar buiten dat ze met Weeff een gezamenlijke nieuwsredactie zijn gestart. ,,Hoewel het bericht spreekt van veel enthousiasme op de werkvloer, bereiken ook andere geluiden onze fracties’’, zeggen fractievoorzitters Mark Raat (VVD) en Siem Zeilemaker (PWF).

,,Betekent deze samenwerking dat straks alle subsidiegelden direct of indirect (via de stichting Weeff) naar NH gaan?’’, luidt een van de vragen aan het college. En: ,,Bent u met ons van mening dat subsidiegelden voor de regionale omroep ook daadwerkelijk naar een regionale omroep met eigen (onafhankelijke) nieuwsredactie moeten gaan?’’

Verder vragen de partijen zich af in welke mate de colleges van West-Friesland betrokken zijn bij de keuze van Weeff om zo intensief samen te gaan werken met NH Nieuws. De domeinnaam Weeff.nl is al overgedragen aan NH Nieuws. Wie de website van de lokale omroep wil bezoeken, komt direct op de website van de regionale omroep terecht.

Het college buigt zich momenteel over de antwoorden op de vragen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons