Bij Partizan Belgrado-AZ mogen alleen kinderen tot 14 jaar naar binnen

Het stadion van Partizan Belgrado, vier jaar geleden, tijdens de training van AZ. In september 2015 speelden Partizan en AZ ook tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League.
© Foto Theo Brinkman
Belgrado

Bij de wedstrijd Partizan Belgrado - AZ, volgende week donderdag, mogen alleen kinderen onder de 14 jaar naar binnen.

Dat is het gevolg van een straf die Partizan heeft gekregen van de Europese voetbalbond Uefa. Aanvankelijk mocht er zelfs helemaal geen publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor kinderen tot 14 jaar van voetbalscholen uit de omgeving.

Partizan werd vorige maand door de Uefa gestraft naar aanleiding van gebeurtenissen tijdens de voorrondewedstrijd tegen Malatyaspor uit Turkije. Volgens de Uefa werden door de supporters van Partizan racistische kreten geuit. De straf: twee Europese wedstrijden zonder publiek. Later werd die straf iets verlicht. Daardoor konden er bij de volgende voorrondewedstrijd, tegen het Noorse Molde, wel kinderen aanwezig zijn. Dat laatste is dus nu ook het geval bij de wedstrijd tegen AZ.

Partizan was in beroep gegaan tegen de straf, maar dat leverde de club niet het gewenste succes op.

Partizan Belgrado - AZ wordt donderdag 19 september gespeeld en is voor beide clubs de eerste wedstrijd in groep L van de Europa League. De andere clubs in de poule zijn Manchester United en FC Astana.

Bij de thuiswedstrijden tegen Manchester United en FC Astana mag Partizan wel weer toeschouwers in het stadion toelaten.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht