Premium

Hilversumse verovert dochters fiets terug van twee fietsendieven: ’Hartslag van tweehonderd’

Hilversumse verovert dochters fiets terug van twee fietsendieven: ’Hartslag van tweehonderd’
© Archieffoto
Hilversum

Ze gelooft nauwelijks wat ze heeft gedaan, en tegelijkertijd ligt ze in een deuk om wat ze heeft geflikt: eigenhandig de gestolen fiets van haar dochter opgespoord en terugveroverd van twee fietsendieven.

„Mijn dochter stond maandag voor AH aan de Langestraat”, begint de Hilversumse.

„Ze deed haar fiets van het slot en kletste nog wat met vriendinnen. Eén tel niet opgelet en haar fiets was weg. Ze belde me in paniek op. En weet je wat zo erg was? In de fiets staat onze postcode gegraveerd - dat heeft de politie immers graag - en aan de sleutelbos die dus in haar fietsslot zat hingen ook de huissleutels.”

De Hilversumse moeder - naam liever niet in de krant of op de site - liet het er niet bij zitten. „Ik kom uit Amsterdam en daar is het zo dat je in zo’n geval bij het station moet zijn. Dus ik naar het station en tegen die jongens die daar altijd hangen gezegd dat ik een fiets zocht, met omschrijving. Heb gezegd dat ik een uur later terug zou komen en dat degene die hem kon aanwijzen 100 euro zou krijgen.”

Daarna ging de Hilversumse weer het centrum in. Naar de AH voor de camerabeelden. „En je gelooft het nooit, onderweg zie ik twee mannen met een fiets die wel heel erg op de fiets van mijn dochter lijkt. Middelbare leeftijd, drank en drugs vermoed ik. Ik wil jullie fiets, riep ik. Honderd euro!”

,,Ze keken me heel raar aan natuurlijk, maar op een gegeven moment gaven ze toe. Kon ik hem kopen. Maar ik twijfelde. Was dit de fiets van mijn dochter? Dus ik zo onopvallend als maar kan op zoek naar die gegraveerde postcode. Hartslag van tweehonderd ondertussen. En ineens zie ik hem! Heb meteen de sleutels uit de fiets getrokken en ben gaan roepen. Het was op de Kerkbrink, voor het terras van Meddens. Dus ik dacht: als ik maar stennis schop dan komt er wel iemand te hulp.”

Het dievenduo ging er ondertussen vandoor. „Die wisten ook niet wat ze overkwam natuurlijk”, grinnikt ze. „En je kan het geloven of niet, diezelfde avond zag ik een van die twee mannen dus heel hard op een omafiets voorbij komen. Dat vind ik wel echt erg, het gebeurt gewoon aan de lopende band.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen