Snelle slijtage op Laan van Meerestein in Beverwijk: onderzoek naar oorzaak

Snelle slijtage op Laan van Meerestein in Beverwijk: onderzoek naar oorzaak
Beverwijk

De losliggende en verzakte bestrating op de Laan van Meerestein wordt zo snel mogelijk provisorisch gerepareerd. Dat laat het college van Beverwijk weten aan de fracties van Vrij en Samen Beverwijk.

De lokale partijen was het opgevallen dat de bestrating op de Laan van Meerestein, dat is de weg tussen de Overboslaan en de Van Loenenlaan, nogal slecht is. De weg is pas drie jaar geleden voor het laatst bestraat. Vrij en Samen Beverwijk stelden daarom vragen aan het college.

In antwoord zegt het college dat gebreken aan de bestrating bij de oplevering in september 2016 niet is opgevallen, maar dat onlangs pas de spoorvorming en slijtage aan de bestrating zijn geconstateerd.

Verslechterd

Het gemeentebestuur wil wel graag weten waarom de bestrating zo snel is verslechterd en heeft meteen na de constatering een onderzoek naar de oorzaak gestart. Bij dit onderzoek wordt de gemeente Beverwijk bijgestaan door de specialistische bureaus Tauw en Koac-Kiwa.

Het college wil wachten tot het lopende onderzoek klaar is, voordat er maatregelen worden genomen. Maar zolang kan er eigenlijk niet gewacht worden. Vandaar dat de weg nu provisorisch wordt gestabiliseerd.

De verwachting is dat het onderzoek uiterlijk begin oktober klaar zal zijn.

Aan Vrij en Samen Beverwijk laat het college weten dat aan de hand van de resultaten van het onderzoek pas wordt besloten welke definitieve maatregelen er genomen worden. Het college hoopt daarmee het probleem van de slechte bestrating op te lossen.

De fracties hebben ook aan het college gevraagd wat het college in de toekomst anders wil doen, zodat er geen nieuwe straten op zo’n korte termijn opnieuw bestraat moet worden. Burgemeester en wethouders antwoorden daarop dat het resultaat uit het onderzoek wordt meegenomen om te voorkomen dat de geconstateerde gebreken bij nieuwe projecten weer kunnen optreden.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons