Volleybaltoppers Celeste en Fabian Plak weer even terug bij hun oude Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn voor de opening van Schoolpein14

Volleybaltoppers Celeste en Fabian Plak weer even terug bij hun oude Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn voor de opening van Schoolpein14
Celeste Plak en haar broer Fabian trekken het doek met de spelregels voor ’Schoolpein14’ op het schoolplein van de Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn, de school waar zij vroeger zelf ook op zaten.
© Foto Marc Moussault
Tuitjenhorn

Ooit doorliepen de volleybalinternationals Celeste Plak en haar broer Fabian zelf de Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn. Gisteren keerden de beide als professional in Italie spelende volleybaltoppers voor even terug om de opening te verrichten van ’Schoolplein 14’.

Dit eigen sportveld in de geest van de Johan Cruijff Foundation is uitgerust met door de leerlingen zelf gekozen coatings, zoals een atletiekbaan en een voetbalveldje. Celeste en Fabian Plak, die vroeger met volleybal begonnen bij de plaatselijke club De Boemel, lanceerden in januari dit jaar middels een livestream vanuit Italië de crowdfundingactie die nodig was om 8000 euro bij elkaar te krijgen voor dit eigen Sint Barbaraschool-sportveld.

Leden van volleybalvereniging De Boemelen (met allerlei inzamelingsacties) en ook de volleybalbond Nevobo (die een bijdrage vroeg aan kopers van kaartjes voor inerlands van de Oranje-teams) hebben zich driftig ingespannen voor dit mooie resultaat.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen