Burgemeester van Bergen na klappen voor Jan Roos: ’Niet voor eigen rechter spelen’

Burgemeester van Bergen na klappen voor Jan Roos: ’Niet voor eigen rechter spelen’
Hetty Hafkamp.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Bergen

Burgemeester Hafkamp roept de inwoners van Bergen op ’niet voor eigen rechter te spelen’ na het incident van zondagavond, toen bekende Bergenaar Jan Roos in elkaar werd geslagen, vermoedelijk door een maat van een drugsdealer.

De dealer wordt in verband gebracht met een pand in de buurt van diens huis, aan het Binnenhof in het hart van Bergen, van waaruit drugs zou worden verhandeld, ook aan minderjarigen.

Op internet gaan al stemmen op voor een knokploeg. ,,Daar heeft de politie alleen maar last van’’, zget Hafkamp. ,,Het is onverstandig om op die manier stappen te zetten. Het is nu aan de politie om actie te ondernemen. Als blijkt dat in dat pand drugs wordt gehandeld, ben ik bereid het te sluiten. Maar het moet wel juridisch kloppen.’’

De burgemeester roept ouders die van hun kinderen weten dat ze in dat pand komen, op zich bij haar te melden.

Een woordvoerder van internetuitgave ’Flessenpost’ zei dinsdagmiddag, dat ook medewerkers van dat medium telefonisch bedreigd zijn door - naar alle waarschijnlijkheid - de dealer. Op ’Flessenpost’ stond vrijdag een ingezonden stuk over de problemen met drugsverkoop aan minderjarigen.

Zie ook: Jan Roos wil pizza halen en krijgt vlak bij huis harde klappen

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons