Iets minder druk dan vorig jaar op de Volendamse kermis, ook van ’buiten’ [video]

Volendam

De Volendamse kermis is iets minder druk bezocht dan vorig jaar. Ook waren er minder bussen met kermisbezoekers uit andere regio’s.

Het zijn twee opvallende conclusies, een dag na afloop van het vierdaagse evenement. Net als een week eerder in Edam is ook de kermis in Volendam naar tevredenheid van de betrokkenen verlopen.

,,Het werk dat in samenspraak met alle partijen van tevoren is gedaan heeft zijn vruchten afgeworpen’’, laat burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam weten.

Lees ook: Iedereen draagt zijn muzikale steentje bij op de kermis in Volendam: de 3JS natuurlijk en, vooruit, ook Jan Smit [video]

Lees ook: Uitpakken op de laatste Volendamse kermisdag: iedereen verkleed in de tent op het Slobbeland

De introductie van de polsbandjes, het initiatief van de horeca om het alcoholgebruik onder minderjarigen te beteugelen, wordt ’geslaagd’ genoemd. In Edam werden er 2697 verstrekt en in Volendam 11004. Wat opviel was dat volwassenen vooral naar de Dijk trokken en de jeugd naar de kermis.

De drugshond sloeg enkele keren aan en de bezitters van verdovende middelen hebben hun spullen moeten inleveren. Er was slechts één melding van lachgas-overlast, bovendien buiten het kermisterrein.

De meeste taxichauffeurs hebben zich aan de richtlijnen gehouden. Wel zijn er twee naar huis gestuurd vanwege het niet aanhouden van rusttijden en twee reden in Volendam zonder de juiste chauffeurspas. Bovendien bleek bij twee taxi’s de meter niet in orde. De overtreders zijn bekeurd.

De EHBO is in Volendam 67 keer ingezet, merendeels voor hulp aan personen met verwondingen in beschonken toestand. Vijftien keer moest ambulancepersoneel in actie komen. In vier gevallen zijn er personen naar het ziekenhuis vervoerd.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen