Handbalclub Blokker kan geen jeugd trekken in verouderd complex

Handbalclub Blokker kan geen jeugd trekken in verouderd complex
Oosterblokker

Handbalvereniging Blokker is de laatste twee jaar twee jeugdteams kwijtgeraakt en trekt nauwelijks nieuwe jeugdleden. ,,De jeugd wil in dit zooitje niet handballen’’, stelt voorzitter Meinte Boersma. Hij doelt op het verouderde onderkomen van zijn club. Alleen grootschalig onderhoud kan het tij volgens hem keren.

Blokker ontstond in 2011 uit een fusie van handbalclubs S&K in Oosterblokker en Risdam-Zebra’s in Hoorn. De vereniging telt momenteel 69 leden, verdeeld over vier seniorenteams en twee jeugdteams. Blokker wil eind 2021 een ledengroei hebben bereikt van 25 procent.

Daarvoor is grootschalig onderhoud van het clubgebouw noodzakelijk. Het gaat om het vernieuwen van het dak en kozijnen, en het opknappen van van de toiletruimtes en de kleedkamers. Totaal gaat dit 120.569 euro kosten. De gemeente wordt om een subsidie van 45.674 euro gevraagd. Blokker betaalt zelf de rest.

Bijdrage Hoorn

Wethouder Dirk te Grotenhuis is blij met die eigen inzet. Maar vindt tegelijk dat er meer geld in de pot van de gemeente moet komen voor dit soort investeringen.

Het CDA vroeg zich maandagavond in de commissievergadering af of Hoorn, waar 45 procent van de leden woont, ook kan bijdragen. Dat kan volgens Te Grotenhuis niet, omdat Drechterland ook niet bijdraagt aan de voetbalclub Blokkers in Hoorn.

SPD vreest voor meer parkeeroverlast langs de Noorderdracht als de handbalclub meer leden trekt.

Voorzitter Boersma zei gekscherend dat dit op te lossen is als de twee handbalvelden en het clubgebouw meer naar achter worden verplaatst zodat er voor geparkeerd kan worden. Lachend: ,,Dit kost drie en een halve ton.’’

De raad beslist 23 maart over het subsidieverzoek. Niet alleen zijn de handballers met de financiële steun gered.

Ook andere verenigingen profiteren hiervan omdat ook zij gebruik maken van dit clubgebouw. Zoals wielervereniging WFTC, carnavalsvereniging De Blockeniers, en de organisatie van het jaarlijkse huttenbouwfestijn voor de dorpsjeugd.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons