IVV na rust voorbij BFC met dank aan nieuw aanvalsduo

IVV na rust voorbij BFC met dank aan nieuw aanvalsduo
IVV’er Terzo Stemerdink wordt hard onderuit gehaald door BFC’er Julian van der Lek.
© Foto Wim Egas
Landsmeer

IVV heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een ruime overwinning geboekt tegen BFC (3-0). De Landsmeerders konden hun overwicht in kansen pas na rust vertalen naar doelpunten. De ploeg van Gerrie Breugem herstelde zich door de zege van de zeperd tegen HBOK van vorig weekend (5-1).

IVV kreeg in de beginfase de eerste kans via nieuwe aanvaller Sergio Comvalius na een pass van achteruit via Bas Bijvoet. Door een goede actie van Dave de Haze kreeg Renaldo Jongbloet, de andere nieuweling in de voorhoede, een mogelijkheid maar hij kon net niet gevaarlijk worden. Na een halfuur werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, de inzet van Jostein Ohm eindigde achter het doel van Mitchel Dijkstra. Een aantal minuten later creëerde IVV een veelbelovende aanval over meerdere schijven, de corner eindigt vervolgens achter het doel. Pal voor rust krijgt BFC haar grootste kans tot nu nog toe maar de bal eindigt op de paal.

Door een misverstand in de Bussumse verdediging kreeg Comvalius een kans. De aanvaller van de Landsmeerders pakte dit cadeautje uit en zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Na de openingstreffer nam IVV het heft in handen, twintig minuten voor tijd werd de score pas verdubbeld. Na een goede actie van Terzo Stemerdink hoefde Jongbloet alleen maar zijn teen er tegen aan te zetten: 2-0. In de tachtigste minuut eindigt een schot van Dico Knevel op de onderkant van de Landsmeerse lat. Enkele minuten later soleerde Stemerdink voorbij drie spelers voor hij de bal op een presenteerblaadje gaf aan Jongbloet, die gemakkelijk afrondde 3-0.

Gerrie Breugem vond dat zijn ploeg een terechte overwinning boekte tegen de Bussumse tegenstander. „We zijn voetballend verder dan BFC. Ons positiespel was ook iets beter. We scoorden op de juiste momenten.” De oefenmeester had lovende woorden over voor zijn nieuwe aanvallers. „ Jongbloet is een andere spits dan Hertog, hij voetbalt meer mee. Daarom is ons spel leuker om naar te kijken en gevarieerder. Hij maakte vandaag twee goede goals, dat was lekker voor hem. Comvalius had vandaag constante dreiging.”

Breugem was ook zeer tevreden over het basisdebuut van Aldin Mehanovic. „Hij paste er perfect bij op het middenveld. Het is fijn om zo’n voetballer erbij te hebben.”

Mehanovic vond zelf dat hij ’wel aardig’ speelde tegen BFC. „Ik probeer de rust te bewaren in mijn spel. Ik ben een speler die zijn taken uitvoert. Daarnaast probeer ik de controle te houden op het middenveld. Ik probeer een verlengstuk te zijn van de verdediging en daardoor aanvallers te bereiken.”

De middenvelder die zijn basisdebuut maakte voor de Landsmeerders kreeg op aangeven van Comvalius een kans, maar die was niet aan hem besteed. „Ik wil gevaarlijker worden voor de goal, maar ik merk dat ik nog fit aan het raken ben. Afgelopen woensdag heb ik negentig minuten gespeeld tegen AMVJ en vandaag ook. Mijn laatste wedstrijd daarvoor was in mei, dus dat merk je wel.”

IVV: Dijkstra, Buddingh (81. Nep) , Brinkman, Molly, Bijvoet (38. Kreft), Stemerdink, Bussman, Mehanovic, Comvalius, Jongbloet, De Haze (81. Zaide).

BFC: Ranzijn, Tegel (81. Azzuzi), Wassili, Beuker, Horn, Andriessen, Knevel, Van der Lek, Mispelblom, T. Posthuma, Ohm (60. N. Posthuma).

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons