Spits Luc Waardenburg laat zich zien in bekerduel met zijn nieuwe club Spirit’30

Spits Luc Waardenburg laat zich zien in bekerduel met zijn nieuwe club Spirit’30
Rob Reus, die een sterke wedstrijd speelde, is zijn directe tegenstander Domenico Savastano te snel af.
© Foto Jaap van der Pijll
Hoogkarspel

Mede dankzij een doelpunt van nieuwkomer Luc Waardenburg won Spirit’30 zondagmiddag in een bekerduel van Zaanlandia. Op eigen veld was de ploeg uit Hoogkarspel met 2-1 te sterk voor de eersteklasser.

,,Ik ben nu 26 en ben al eerder een paar keer benaderd. Toen hield ik steeds de boot af, maar nu werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. En dat heeft niets te maken met het stoppen van het zaterdagelftal van Sporting Andijk. In januari had ik de knoop namelijk al doorgehakt”, aldus Waardenburg, die inmiddels een bekende naam is in de wereld van het West-Friese voetbal. Jaar in jaar uit scoorde hij aan de lopende band namens Sporting Andijk en het vroegere Asonia. Jaar na jaar doemde de vraag op of de snelle afmaker het niet eens op een hoger niveau moest gaan proberen.

Deze zomer maakte hij dan eindelijk zijn overstap. Bij Spirit’30 namen onder meer Cees Duijn en aanvoerder Lennaert Bakker afscheid, waardoor er automatisch ruimte ontstond in de voorhoede van de ploeg van Hans Valk.

Goede zet

Hoewel Waardenburg een ander type speler is als Bakker, lijkt de overstap naar Hoogkarspel een goede zet. Natuurlijk, het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar de pijlsnelle spits toonde in het duel met Zaanlandia meteen aan dat hij ook op een hoger niveau het net makkelijk vindt. Na een afzwaaier en na een schot dat gepareerd werd door doelman Terry Bosma, was het bij de derde poging wel raak. De rappe spits werd op fraaie wijze gelanceerd door de eveneens snelle Jordi Klompe, en met een geplaatst schot zorgde hij voor de gelijkmaker.

Ruim een kwartier eerder opende Zaanlandia de score via het hoofd van Reino Kok. De spits kon van dichtbij vogelvrij inkoppen.

De thuisploeg was echter niet onder de indruk van het spel van de eersteklasser. Ja, Zaanlandia combineerde wat makkelijker, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Zo had de defensie van de bezoekers het vooral lastig met de snelheid van Rob Reus, Klompe en Waardenburg. Dat de 2-1 dan ook viel uit een snelle uitbraak was geen verrassing. Aanvoerder Jim Bouwhuis zette vanaf links strak voor, waarna Klompe de bal tegen de touwen werkte. Beide partijen kregen na de 2-1 nog voldoende kansen op meer. Alleen omdat Spirit’30 slordig omging met de countermogelijkheden en Zaanlandia pech had met een bal op de paal en in doelman Mike Hoffer een prima sluitpost vond, bleef het 2-1.

En zo boekte Waardenburg met zijn nieuwe team na de 4-2 nederlaag tegen Monnickendam, de eerste echte zege van het seizoen.

,,Ik moet nog een beetje wennen aan mijn ploeggenoten, al gaat het gaat steeds beter. Nee, ik ga geen uitspraak doen over hoeveel ik er ga maken. Maar als ik zoals vandaag met plezier blijf spelen, komen de doelpunten vanzelf. Want het niveau van Spirit is dan wel een stapje hoger dan Sporting Andijk, ik voel dat ik ook op dit niveau mee kan.”

Dat laatste liet hij dus al zien tegen Zaanlandia. Niet alleen met zijn treffer, maar misschien nog wel meer met zijn honger naar goals. Hij balanceert namelijk meermaals op de grens van buitenspel, maar als hij er dan vandoor gaat, is hij nauwelijks af te stoppen. En of de hoek nu makkelijk is of moeilijk, zodra Waardenburg het doel ruikt, schiet hij richting de palen. Een echte spits dus.

Spirit’30-Zaanlandia 2-1.

15. Kok 0-1, 35. Waardenburg 1-1, 56. Klompe 2-1.

Spirit’30: Hoffer, Jelle Reus, Voetman (46. Boekweit), Kors, Bouwhuis, Koopman, Waardenburg, Joost Reus, Rob Reus, Klompe (62. Schoonen), Bakker (74. Botman).

Zaanlandia: Bosma, Magouz, De la Porte, J. Kho, Kok, D. Kho, Kuiper (70. El Abid), Dogan, Savastano, Dragtenstein (55. Elkhamlichi), Meijer.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons