Wieringer Donyell Malen met grote lach naar Estland: ’Bij ons in de buurt is het vrij opvallend als iemand Oranje haalt’ [video]

Donyell Malen viert de overwinning op Duitsland in het Volksparkstadion.
© Foto ANP
Tallinn

Donyell Malen is met een heerlijk gevoel naar Estland afgereisd voor de interland van maandagavond. Hij beleefde vrijdag een debuut bij Oranje om nooit meer te vergeten. De aanvaller van PSV stond zo’n twintig minuten op het veld toen hij de 2-3 tegen Duitsland maakte.

De razendsnelle Malen scoorde op schitterend aangeven van Georginio Wijnaldum. „Ik keek meteen naar de tribune waar mijn vader, moeder en vriendin zaten”, zei hij.

„Ik zag ze juichen. Ze waren net zo blij als ik. Mijn vader en moeder hebben zo veel voor me gedaan. Dankzij hen ben ik profvoetballer geworden. Dit is wel emotioneel voor mij. Ik ben zo blij en gelukkig. En trots ook.”

Malen verliet de jeugdopleiding van Ajax vier jaar geleden voor die van Arsenal en keerde twee jaar geleden terug in Nederland bij PSV. Daar is hij dit seizoen de eerste centrumspits, na het vertrek van Luuk de Jong.

Bondscoach Ronald Koeman haalde hem vorige week voor het eerst bij Oranje. „In Zeist moest ik een liedje zingen”, aldus Malen. „Ik heb voor Drake gekozen. Ik zong het nummer: ’Under control’. Dat ging wel goed.”

Malen had zichzelf onder controle tijdens een onvergetelijke invalbeurt van een half uur in het Volksparkstadion. Scoren voor Oranje als debutant is niet iedereen gegund.

Van de huidige selectie van Oranje presteerden alleen Ryan Babel en Georginio Wijnaldum dat. Malen voegde zich in een rijtje van inmiddels 92 internationals met grote spelers als Johan Cruijff, Piet Keizer en Clarence Seedorf. „Ik kan dit allemaal nog niet bevatten”, zei hij over zijn glorieuze vuurdoop.

„Ik kom niet echt uit de Randstad”, aldus de op Wieringen geboren aanvaller. „Bij ons in de buurt is het vrij opvallend als iemand Oranje haalt. Direct na de wedstrijd had ik al 55 berichten op mijn telefoon.”

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen