West-Friese motorcoureurs komen niet lekker de zomer uit

West-Friese motorcoureurs komen niet lekker de zomer uit
Van Straalen bezig aan de opmars die eindigde op plek zestien.
© Foto Jamie Morris
Portimão

Na een lange zomerstop werd het WK Supersport 600 afgelopen weekend weer hervat. Op het circuit van Portimão in Portugal eindigde Glenn van Straalen net buiten de punten. De Hoogkarspeler werd zestiende. Rob Hartog uit Abbekerk finishte als achttiende.

Veel coureurs hadden voorafgaand aan het raceweekend getest op dit circuit, maar Van Straalen niet. En dus moest hij een kennisachterstand zien goed te maken tijdens de trainingen. Hierin slaagde hij vooral op zaterdagmorgen, toen haalde de rijder van het EAB Racing Team meer dan een seconde van zijn rondetijd af. In de kwalificatie noteerde de jongeling uiteindelijk de negentiende tijd.

Na een mindere start kwam de Kawasaki-coureur tijdens de wedstrijd in de eerste ronde in het gedrang te zetten en verloor hij een aantal plaatsen. Pas na een aantal ronden kwam Van Straalen beter in zijn ritme en van buiten de top twintig zette hij een opmars in.

Van Straalen reed in zestiende positie, net buiten de punten, toen zes ronden voor het einde de rode vlag kwam vanwege een oliespoor op de baan. Het betekende gelijk het einde van de wedstrijd. ,,Ik baal van mijn start en de eerste ronde van de race. Daarin heb ik te veel tijd verloren. Later had ik een goed tempo, maar dat was te laat om in de punten te eindigen’’, aldus de coureur.

Voor Hartog ging het allemaal niet naar wens in Portimão. Hij moest vanaf de drieëntwintigste startpositie vertrekken en die plek stemde de Abbekerker niet tot tevredenheid. Zijn start deed dit wel. Die was uitstekend, want Hartog wist zich al in de eerste ronde op te werken naar de achttiende plaats.

Daarna lukte het hem alleen niet om in een lekker ritme te komen en Hartog zag de groep die vocht voor de WK-punten bij zich wegrijden. ,,Het was zeker niet de race zoals we hem voor ogen hadden. Op een gegeven moment werd het frustrerend te merken dat je niet aan het niveau komt dat je kunt rijden.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons