Toptransfer voor AZ: Nederlands kampioen maakt overstap naar Alkmaar [video]

De esporters van AZ: v.l.n.r. Jens van der Flier, Aristote Nidunu en Dani Visser.
© Foto Team Gullit
Alkmaar

Een toptransfer voor AZ eSports. De Alkmaarse club weet zich voor de komende twee jaar verzekerd van de diensten van Dani Visser die vorig jaar Nederlands kampioen Fifa werd. Ook Jens van der Flier - eveneens een speler van Team Gullit - maakt de overstap naar AZ.

Met het aantrekken van de twee spelers, allebei afkomstig vanuit Team Gullit, onderstreept AZ zijn ambities in de wereld van esports. Om ervoor te zorgen dat AZ zich definitief bij de top van de eDivisie meldt, is een driejarig partnership gesloten met Team Gullit.

De FIFA-academy van Ruud Gullit zal de professionele begeleiding van de esporters verzorgen en zal AZ eSports ondersteunen op strategisch gebied.

Selectie AZ eSports

Met de komst van Dani Visser en Jens van der Flier beschikt AZ eSports over drie esporters van formaat. Aristote Ndunu, de eerste esporter ooit van AZ, blijft ook onderdeel uitmaken van AZ eSports.

Waar de Katwijker voorheen enkel actief was als speler, zal hij doorschuiven naar de rol van aanvoerder. Binnenkort zal bekend worden gemaakt welke esporter AZ zal vertegenwoordigen in de eDivisie.

(Dani Visser:)

Frank Jonker, Manager Marketing bij AZ, is erg enthousiast over de twee jonge aanwinsten: ‘’De afgelopen tijd hebben we met AZ eSports mooie stappen kunnen zetten op gebied van Bewust Gamen en het programma Level Up!.

Met Dani Visser halen we de huidige nummer 1 van Nederland binnen en zetten we op sportief vlak een flinke stap vooruit binnen de eSports wereld.

Jens is een jongen uit de regio. Hij heeft veel potentie om in de toekomst tot de absolute wereldtop te gaan behoren. Het aantrekken van Jens van der Flier past bij onze filosofie, waarin wij jonge talenten de ruimte geven om zich te ontwikkelen.’’

Team Gullit

Begin 2018 lanceerde Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen hun spel naar een hoger niveau te tillen.

Daarnaast ontwikkelt de academy eigen software tools en ondersteunt het de talenten op het gebied van management, social media en het combineren van school en gaming.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht