Helderse winnaar Van Breda is Van Engelen nét te snel af in Sint Pancras

Sint Pancras

De verrassing bij de ronde van Sint Pancras zat hem er niet in dat Rick van Breda als eerste over de finish ging. In de manier waarop wél.

Het was een slijtageslag, ontlokte hij Bram Rood in wat voor deze Broek op Langedijker een soort thuiswedstrijd was. De ervaren fietser zat een behoorlijk aantal rondes in het wiel van zijn collega uit Den Helder. Toen Rood eenmaal de strijd opgaf, was dat voor Adne van Engelen uit ’t Zand het moment om toe te slaan.

De renner, tegenwoordig woonachtig in Rotterdam, kende een andere voorbereiding dan hij gewend is. Na een koers in Duitsland, vorig weekend en ’de zwaarste die ik ooit heb gereden’, begon het te kriebelen voor Sint Pancras. Dat is een van de criteriums die hij nooit overslaat.

,,Ik kwam erachter dat de treinen niet verder reden dan Uitgeest, dus dat was een probleem. Mijn huisgenoot zit in Roemenië en had zijn auto thuis laten staan, dus dat had een voor de hand liggende oplossing kunnen zijn. Alleen had hij zijn reservesleutel in de auto liggen. Uiteindelijk kwam ik na rondvragen bij een collega terecht die nog een oude auto had staan. Drie kwartier voor de start kwam ik aan, dat had niet heel veel later moeten zijn.” Uiteindelijk eindigde hij als tweede.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons