Aftrap van het zaalvoetbalseizoen met een herhaling van de finale: Hovocubo-FC Marlène

1/2
Hoorn

De start van het nieuwe zaalvoetbalseizoen kent dit weekend een opvallend affiche. In de eerste speelronde nemen Hovocubo en FC Marlène het zaterdagavond tegen elkaar op. Het duel in sporthal De Opgang is een herhaling van de finale om de landstitel van vorig jaar.

Hovocubo prolongeerde afgelopen seizoen het kampioenschap door de buren uit Heerhugowaard in een best-of-three met 2-0 te kloppen. Waar de herhaling van de finale voor FC Marlène de eerste serieuze krachtmeting betekent van dit seizoen is de Hoornse ploeg alweer een tijd bezig.

Op 24 augustus sleepte de formatie van trainer Sander van Dijk de Supercup in de wacht door FC Eindhoven te verslaan. Een week later werd in eigen huis de voorronde van de Champions League tot een goed einde gebracht. Dankzij zeges op de titelhouders van Gibraltar, Schotland en Engeland plaatste Hovocubo zich voor de hoofdfase van het Europese toernooi voor landskampioenen. Begin oktober reizen de Hoornaars hiervoor af naar het Wit-Russische Minsk, waar het de kampioen van dat land treft én die van Kosovo en Frankrijk.

FC Marlène is aan het nieuwe seizoen begonnen met een aantal wijzigingen. Carlo van der Waals is de nieuwe hoofdcoach van de blauwhemden. Hij verwelkomde meerdere nieuwelingen op de eerste training. Met de gebroeders Felix en Wessel Verhaar en Ismael Ouaddouh zijn het bovendien spelers die een kwaliteitsinjectie betekenen voor FC Marlène, dat verder de sterkhouders zag blijven.

In de voorbereiding kwam het nog niet direct tot uiting. In de eerste oefenwedstrijd werd er verloren van Veerhuys, de Hoornse ploeg die vorig jaar kampioen werd in de eerste divisie en dus terugkeert in de hoogste zaalvoetbalklasse. Na die mispeer werd er vervolgens wel gewonnen van ZVV Volendam en ASV Lebo.

Tegen Hovocubo moet het FC Marlène het doen zonder Stefan Dol. De speler uit Spanbroek, die zijn neus vorig jaar steeds nadrukkelijker tegen het venster drukte bij Oranje, liep op het veld een zware blessure op en moet voorlopig toekijken als zijn ploeg in actie komt.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons