Koper van stolp aan Molenweg in Schagen gaat boerderij verbouwen tot woonhuis

De stolp gefotografeerd op een mooie winterse dag. Rechts het weilandje waar de dierenweide is.© Archieffot marten visser

Marten Visser
Schagen

De gemeente Schagen heeft de oude stolp aan de Molenweg verkocht. De boerenhoeve wordt door de nieuwe eigenaren gebruikt als woonhuis.

Dat meldt wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen. Hij zegt tevreden te zijn met de prijs die Schagen voor de stolp heeft gevangen. Hoeveel er uiteindelijk voor de boerderij is betaald wil de wethouder niet zeggen. ,,De stolp is verkocht onder voorbehoud van financiering. Als alles definitief rond is kunnen we pas iets over de prijs zeggen.’’

Het bod was in ieder geval veel beter dan de prijs die tijdens de eerste verkoopronde op tafel kwam, aldus Beemsterboer. Toen kwam er maar een bod en dat lag bovendien ver onder de miljoen euro die de gemeente vroeg op basis van een taxatie van 950.000 euro van een makelaar. Daarom werd de stolp nogmaals in de etalage gezet, met een aanzienlijk lagere vraagprijs: 650.000 euro.

Tijdens de tweede ronde kwamen er vijf biedingen binnen. De koper heeft volgens Beemsterboer geen belangstelling voor het weilandje dat naast de stolp ligt en in gebruik was als dierenweide. Dat stuk groen kon eventueel gehuurd worden. Wat er nu met dit landje gaat gebeuren is nog niet duidelijk. ,,Dat gaan we nu verder bekijken’’, aldus Beemsterboer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.