Vier seizoenen Landgoed Groeneveld op muziek

Dolf Eneters (l) en Norman David Jansen.© foto STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN

In de Hasselaerzaal van Kasteel Groeneveld in Baarn is zondag de laatste uitvoering van ’Vier seizoenen impressies’.

In het project worden foto’s van Hilversummer en documentairemaker Dolf Enters samengebracht met muziek van altviolist en componist Norman David Jansen.

Enters fotografeerde afgelopen jaren de vier seizoenen op Landgoed Groeneveld. Een selectie van dit materiaal vatte hij samen tot een film door de beelden in een bepaald ritme achter elkaar te zetten.

Vervolgens componeerde David Jansen, componist en altviolist bij het Metropole Orkest, muziek bij de film. De vier composities bij zomer, herfst, winter en lente worden zondag uitgevoerd door Jansen en ensemble tegelijkertijd met de vertoning van de film.

Nieuwe ervaring

Vijf jaar geleden besloot Hilversummer Enters de natuur op Groeneveld te fotograferen. Het was een nieuwe ervaring voor hem, want als documentairemaker had hij tot dan toe uitsluitend met film gewerkt. Vervolgens kwamen Enters en David Jansen vier jaar geleden tot het plan om samen te werken in het project. Tilburger Jansen woonde ooit ruim drie jaar in Baarn, dus het landgoed van Groeneveld was hem niet onbekend. De altviolist en componist kwam tot een enigszins barokke compositie om aan te geven dat het hier om een chique omgeving gaat en een plek met een grote historie.

Het concert begint zondag om 12.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via Norman.d.jansen@gmail.com.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen