Man opgepakt voor gewapende straatroven in Alkmaar waarbij werd geschoten

Internetredactie
ALKMAAR

Een 21-jarige man is opgepakt voor twee incidenten met een vuurwapen begin dit jaar in Alkmaar. Daarbij werd een 46-jarige Alkmaarder bedreigd en beschoten met een vuurwapen op het parkeerterrein van een supermarkt, diezelfde dag werd een 64-jarige vrouw bedreigd door vermoedelijk dezelfde dader.

De verdachte, een man zonder vast woonadres, werd op 27 augustus al aangehouden en is afgelopen vrijdag voorgeleid en inmiddels in bewaring gesteld.

Het slachtoffer zat op donderdag 10 januari rond 14.00 in zijn auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Wendelaarstraat toen de verdachte ineens bij hem in de auto stapte. De verdachte eiste geld van de Alkmaarder en toen het slachtoffer de auto uit wilde vluchten, werd hij door de verdachte beschoten en geraakt.

Enkele uren later kwam eenzelfde soort melding binnen bij de politie, maar dit keer op de hoek Heiloërdijk/Corfstraat. Een 64-jarige vrouw reed stapvoets ter hoogte van het tankstation toen er ineens een man bij haar in de auto sprong. De man richtte een vuurwapen op de Alkmaarse en eiste geld van haar. De dader wist enkele goederen van het slachtoffer weg te nemen.

De politie wil nog getuigen spreken van de beroving van de vrouw.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.