Gemeente Hilversum en brandweer vinden galerijflat Den Ool veilig genoeg

Het hek om de flat staat er in verband met risico voor neervallend puin of zelfs hele balkons.© Foto G&E

Bert-Jan van Oel
Hilversum

Hoewel de galerijen en de balkons van het wooncomplex aan Den Ool verstevigd moeten worden, vinden de gemeente Hilversum en de brandweer dat de veiligheid van de bewoners in geval van calamiteiten niet in het geding is.

Een woordvoerster liet woensdag weten dat de gemeente onderzoek heeft gedaan naar de veiligheid van de balkons en de galerijen van de huisnummers 1 tot en met 35 aan Den Ool.

Lees ook: Hilversumse flat van Dudok Wonen op Den Ool al sinds december gevaarlijk: ’Ik ben niet bang, wel boos’

Deze flat is eigendom van Dudok Wonen. De wooncorporatie heeft geadviseerd met niet meer dan vier personen tegelijk op de galerijen te komen en de balkons geheel niet te betreden. Bewoners krijgen 30 euro korting op de huur.

De gemeentewoordvoerster: „De uitspraak dat er maximaal vier personen op de galerijen mogen komen, is afkomstig van Dudok Wonen. Wij komen op basis van ons onderzoek tot de conclusie dat de balkons en galerijen als vluchtweg voor bewoners en hulpverleners voldoende veilig zijn.”

De brandweer Gooi en Vechtstreek kent het gebouw en is dezelfde mening toegedaan.

Lees ook: Onderzoek naar nog veel meer gevaarlijke balkons van appartementencomplexen Dudok Wonen in Hilversum en Bussum

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen