Verkeershinder door onderhoud aan asfalt A9

De omleidingen.© Illustratie RWS

Van onze verslaggever
Beverwijk

De komende maanden ondervinden weggebruikers ’s avonds en ’s nachts hinder van werkzaamheden aan de A9 tussen Beverwijk en het Rottepolderplein. Rijkswaterstaat laat stiller asfalt aanleggen (ZOAB).

De eerste werkzaamheden in de richting van Amsterdam vinden volgende week plaats van maandag 9 september tot en met vrijdag 13 september. Dan zijn er werkzaamheden tussen 20 en 05.00 uur. Van vrijdag 13 september tot en met zaterdag 14 september wordt er gewerkt tussen 20 en 07.00 uur.

Van maandag 23 september tot en met donderdag 16 september zijn de werkzaamheden weer van 20 tot en met 5.00 uur. ’s Nachts is er sprake van een afsluiting, en van 20 tot en met 22 uur is één rijstrook open tussen knooppunt Velsen en het Rottepolderplein, aldus Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat adviseert om de omleidingsroutes te nemen. Verkeer vanaf Alkmaar richting Amsterdam/Schiphol rijdt via de N8 (tussen Uitgeest en Zaandam) en de A8. Of via de A22, N202-S102. Verkeer vanuit Alkmaar/Beverwijk richting Haarlem Schiphol wordt omgeleid via de A22, N208 en de N205.

Rijkswaterstaat houdt nog wel een slag om de arm. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden misschien niet doorgaan en worden ze opnieuw gepland. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november zijn ook werkzaamheden gepland. ZOAB-asfalt (zeer open asfalt beton) is de meest toegepaste soort asfalt. Het asfalt vermindert het verkeersgeluid.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.