G-team RKAV Volendam naar prikkelarme omgeving dankzij financiële bijdrage

Vreugde bij de G-voetballers RKAV Volendam na het in ontvangst nemen van de cheque.© Foto Bastiaan Musscher

Hans Swierstra
Volendam

RKAV Volendam gaat een speciale ruimte creëren waar G-sporters zonder al te veel prikkels kunnen voetballen. De club kan deze rustige sportomgeving inrichten dankzij een bijdrage van tienduizend euro van de VriendenLoterij.

RKAV Volendam werd maandag benoemd tot ’Club van de Week’ en ontving in het kader daarvan eenmalig een bedrag van tien mille van de VriendenLoterij. De voetbalvereniging is vorig jaar begonnen met het aanbieden van G-sport. Dankzij deze extra bijdrage kunnen de G-sporters straks in een ’goed klimaat’ voetballen.

Willem Taalen, bestuurslid accommodatie en veiligheid van RKAV Volendam: ,,We hopen dat er nog veel meer G-voetballers bij ons komen sporten. Naast het extra personeel dat we hiervoor hebben ingezet, is een aparte ruimte ook belangrijk. Onze club telt ruim vijftienhonderd leden en dus is het in het weekend erg druk. De spelers van het G-team krijgen dan al snel te veel prikkels binnen. Nu kunnen we een rustige sportomgeving voor hen creëren.”

Club van de Week is een campagne van de VriendenLoterij voor verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld verduurzaming van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, de aanschaf van muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt. Tussen mei en december wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.