Negende editie van Oldtimer Festival Huizen, inclusief open dag brandweer

Beeld van de editie 2018 van het festival. Dit jaar zijn maar liefst 260 oldtimers verdeeld over 63 merken present.© Foto: Anja Gooijer

Eddie de Paepe
Huizen

Het Nautisch Kwartier vormt zaterdag 7 september het decor van de negende editie van het Oldtimer Festival Huizen.

Veteran, vintage en classic cars zijn verzameld. Ook dit jaar zijn de leden van de Dutch Vintage Sport Cars weer van de partij.

,,Het Austin Healey museum uit Vreeland komt met een aantal topstukken naar het festival, dus op deze negende editie van het Oldtimer Festival Huizen is het mobiel erfgoed in al zijn facetten te bewonderen”, meldt Cees Alders, voorzitter van de Stichting Oldtimers Huizen.

Puch Gilde

Maar liefst 260 oldtimers verdeeld over 63 merken zijn present. Het Puch Gilde Huizen organiseert weer de Brommertocht. Naast de personenauto's, vrachtauto's, tweewielers is ook De Majoor, een stoomtractor van de Vereniging tot behoud van Stoomwerktuigen te zien. In de Havenstraat langs de kade is een markt (brocante-lifestyle-kunst-boekenmarkt) met ruim zeventig marktkramen en een aantal foodtrucks.

Brandweer

Deze editie van het Oldtimer Festival Huizen wordt gecombineerd met de open dag van de Brandweer Huizen. De historische brandweerwagens, waaronder de Latyl uit 1927, zijn aanwezig en er zullen demonstraties zijn van de brandweer met de nieuwste voertuigen. Ook is de KNRM weer van de partij en kunnen de bezoekers een duikteam aan het werk zien. Een dag met verder muziek van de Sgt. Wilsons Army show en dixieloopband Alacarte.

Spietentocht

Zo rond half negen in de ochtend zullen de eerste klassiekers op het festivalterrein arriveren. Om half tien start de eerste deelnemer aan de traditionele Spietentocht, muzikaal uitgezwaaid door het dixieland looporkest Alacarte.

Een half uur laten beginnen de oldtimer tractoren aan hun toertocht, om kwart voor elf gevolgd door de brommers. Gedurende de hele dag zijn er demonstraties van de brandweer en tussen 12.00 en 14.00 uur worden de deelnemers aan de toertochten terugverwacht.

Voor de meest actuele informatie: www.oldtimershuizen

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen