KLM schrapt zes vluchten vanwege cao-acties

SCHIPHOL

KLM schrapt woensdag zes Europese vluchten vanwege werkonderbrekingen door grondpersoneel en de cateringservice (KCS) van de luchtvaartmaatschappij.

Zij leggen tussen 08.00 en 10.00 uur het werk neer in een cao-conflict met KLM. De betrokken passagiers worden rechtstreeks benaderd en omgeboekt. Verder verwacht KLM dat er vertragingen zullen optreden.

Lees ook: Ook staking medewerkers catering KLM

Volgens KLM zal het meenemen van ruimbagage niet mogelijk zijn op Europese vluchten die aankomen of vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 uur.

Tevens roept KLM passagiers op om de handbagage tot een minimum te beperken om te voorkomen dat deze vanwege ruimtegebrek niet kan worden meegenomen.

KLM betreurt de gang van zaken en hoopt hiermee haar passagiers tegemoet te komen en de impact van de staking tot een minimum te beperken door zoveel mogelijk passagiers te blijven vervoeren.

Er is een kosteloze 'rebook policy' opgezet voor passagiers die niet zonder ruimbagage willen reizen.

Daarnaast wordt door de aangekondigde werkonderbreking bij KCS op vluchten die vertrekken van Schiphol tussen 07.30 en 10.00 uur minimaal gecaterd, aldus KLM. De maatschappij adviseert reizigers goed de informatie te volgen op de website en app.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen