Jeugdzorg in Noord-Holland dreigt ernstig in de knel te raken, koepelorganisatie wil door financiële problemen af van instelling Lijn 5

Carlo Nijveen
Utrecht

De hulp aan honderden Noord-Hollandse kinderen en jongeren over wie jeugdzorginstelling Lijn 5 zich ontfermt, dreigt in de knel te komen.

Koepelorganisatie Stichting De Opbouw kan de financiering van de jeugdzorginstelling niet meer bolwerken. De Opbouw wil daarom van Lijn 5 af.

De Opbouw en Lijn 5 - met vestigingen in Kennemerland, de IJmond, Zaanstreek-Waterland, de regio Alkmaar en de kop van Noord-Holland - voeren inmiddels overnamegesprekken met andere organisaties.

Daarbij proberen zij ervoor te zorgen dat de hulp aan jongeren met een lichte verstandelijke beperking zoveel mogelijk wordt voortgezet.

De beoogde overname moet al volgend jaar een feit zijn. Of de overname gepaard gaat met (gedwongen) ontslagen bij Lijn 5, is nog niet duidelijk. Vóór 1 oktober moet daar helderheid over komen, is de bedoeling.

Lijn 5-directeur Ruud Piera spreekt van een ’bittere boodschap’. Cliënten en de gezinnen waaruit zij komen mogen niet de dupe worden van organisatorische en financiële problemen in de jeugdzorg, zegt hij.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen