Premium

Haarlemmer (20) wordt verdacht van drie gewelddadige aanrandingen, zwangere vrouw in haar buik geschopt in Schalkwijk

Haarlemmer (20) wordt verdacht van drie gewelddadige aanrandingen, zwangere vrouw in haar buik geschopt in Schalkwijk
Haarlem

Een 20-jarige Haarlemmer zit vast op verdenking van het plegen van drie gewelddadige aanrandingen in zijn woonplaats. Volgens het openbaar ministerie heeft hij bij een ervan op 24 november bij de bushalte Europaweg in Schalkwijk een zwangere vrouw in haar buik geschopt.

De andere aanrandingen waar de geboren Egyptenaar Yussef El-S. van wordt verdacht, werden gepleegd op 8 april en 6 mei. Ook staat een poging tot diefstal van rollen dakbedekking, op 11 september vorig jaar, op de voorlopige dagvaarding.

De man wordt binnenkort geobserveerd in het Pieter Baan Centrum, zo besloot de Haarlemse rechtbank dinsdag tijdens een pro-formazitting. Volgens de rechters wist de Haarlemmer dat dit hem te wachten stond toen hij niet meewerkte aan een gesprek met een psycholoog. De officier van justitie vindt het onderzoek in de PBC belangrijk, omdat de man verdacht wordt van meerdere aanrandingen in korte tijd. Ook als iemand niet meewerkt in de kliniek, kan hij daar toch worden geobserveerd.

De advocaat van de verdachte, Hayri Polat, vindt dat onderzoek in het PBC alleen maar onnodig tijdverlies oplevert. Zijn cliënt hoopt dat de zaak zo snel mogelijk wordt behandeld.

Polat wilde dat de verdachte in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten kwam. Hij is nodig op zijn werk en wil aan een opleiding beginnen, betoogde de raadsman. Ook is volgens hem geen grote kans op herhaling, omdat z’n cliënt nooit eerder is veroordeeld voor een zedendelict. Maar de rechtbank ging daar niet in mee. De Haarlemmer blijft in elk geval tot de volgende zitting op 5 november achter slot en grendel.

De man ontkent de aanrandingen te hebben gepleegd. Bij het Poolse slachtoffer werd een DNA-mengprofiel aangetroffen van twee personen, waaronder dat van de verdachte. Maar dat betekent volgens strafpleiter Polat niet dat El-S. deze aanranding heeft gepleegd. Ook komen het signalement dat het slachtoffer gaf van de dader en het uiterlijk van zijn cliënt niet overeen. Het is de bedoeling dat de vrouw, die momenteel in Polen verblijft, binnenkort opnieuw wordt gehoord.

Hel

De verdachte zei al drie maanden ’voor niks’ in voorlopige hechtenis te zitten. ,,Ik geloof in gerechtigheid.’’ El-S. heeft een strafblad en behoorde in het verleden tot de Top 25 van jonge criminelen in Schalkwijk. Naar eigen zeggen had hij inmiddels zijn leven op de rails. De Haarlemmer is bang ’alles kwijt te raken’. Net als zijn advocaat vroeg hij tevergeefs om in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten te worden gelaten. ,,Ik zit in een hel. De hele gevangenis loopt over me heen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen