Telstar stunt op transferdeadlinedag: FC Barcelona-belofte Marcus McGuane op huurbasis naar Velsen-Zuid [video]

Telstar stunt op transferdeadlinedag: FC Barcelona-belofte Marcus McGuane op huurbasis naar Velsen-Zuid [video]
Marcus McGuane in actie voor Arsenal tegen BATE Borisov.
© EPA
Velsen-Zuid

Telstar heeft op de deadlinedag van de transfermarkt een bijzondere slag geslagen. Marcus McGuane maakt op huurbasis de overstap van FC Barcelona naar de ploeg van trainer Andries Jonker.

Jonker kent de middenvelder uit de tijd dat ze beiden actief waren bij Arsenal. ,,Hij is een middenvelder met een enorm talent, droeg de aanvoerdersband bij verschillende elftallen en maakte reeds zijn debuut in het eerste van Arsenal, maar ook van FC Barcelona. Het is op zijn leeftijd echter enorm belangrijk om minuten te maken, wedstrijden te spelen met veel weerstand om zodoende beter te worden. Dat kan hij hier gaan doen in Velsen-Zuid. Marcus heeft een enorme drive en staat te popelen om bij ons te komen spelen. Ik ben erg blij met zijn komst.”

Op 18-jarige leeftijd maakte de middenvelder in 2017 de overstap van Arsenal naar FC Barcelona. In Londen droeg hij de aanvoerdersband van Arsenal onder 18 en maakte hij regelmatig deel uit van de onder 23 selectie.

In 2017 debuteerde hij voor Arsenal in het eerste elftal in de Europa League wedstrijd tegen BATE Borisov. Het zou daarbij blijven. Na zijn overstap naar FC Barcelona maakte de Engelsman zijn debuut in het eerste elftal tijdens de Catalaanse Super Cup, waar hij Aleix Vidal mocht aflossen als invaller.

In zijn eerste halve jaar bij FC Barcelona kwam hij tot 8 wedstrijden in FC Barcelona B, acterend op het tweede niveau in Spanje. Na de degradatie werden zij veroordeeld om op het derde niveau te voetballen. Daar kwam McGuane tot 16 wedstrijden. McGuane was ook actief voor de vertegenwoordigende elftallen van Engeland onder 19, 18 en 17 jaar.

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons