Premium

Hollandia T al veel verder met experimenteren dan Dirkshorn blijkt tijdens eerste speeldag Burencup

Hollandia T al veel verder met experimenteren dan Dirkshorn blijkt tijdens eerste speeldag Burencup
Jordy Bakkum heeft oog voor de bal tegen Dirkshorn. Hij was op schot voor de gastheer uit de derde klasse.
© foto Marc Moussault
Tuitjenhorn

Dirkshorn ontnam Hollandia T deze zomer een puzzelstukje in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, door Stan Groenland uit Tuitjenhorn weg te kapen. Het onderlinge duel op speeldag 1 van de Burencup toonde desalniettemin aan dat er juist voor de ploeg van Pascal Hamers het meeste werk aan de winkel is.

De 8-1 op sportpark De Kuil zei in elk geval genoeg over de verhoudingen. Op het B-veld toonde Hugo Boys zich sterk met een 5-1 overwinning op Con Zelo.

Het mag duidelijk zijn dat het vertrek van Groenland en het afscheid van aanvoerder Danny Burger een hoofdpijndossier opleverde voor Hollandia T-coach Ronald de Rooij. De puzzelstukjes liggen in Tuitjenhorn nog niet allemaal op de juiste plaats. Naar verwachting wordt er vooral op het middenveld nog met de pionnen geschoven.

Ten opzichte van vorig seizoen is het plan nu om met de punt naar achteren in plaats van naar voren te spelen. Tegen Dirkshorn vormden Geert Wit en Koen Hollenberg de as in een 3-4-3 systeem, waarbij eerstgenoemde zich liet terugzakken als er moest worden opgebouwd. Rens Klijbroek, vorig seizoen verdediger, stond rechtshalf. Verder zit het team nog in de verkennende fase over het aanvoerderschap. Bij wijze van experiment droeg Rob Dekker de band, maar normaal gesproken wordt Aik Ligthart komend seizoen de opvolger van Burger.

Het is voor De Rooij een kwestie van kijken hoe het gaat. Finetunen waar nodig. Daar is een toernooi als de Burencup ideaal voor. Met name over de voorhoede zal de coach zich geen moment druk maken. Hergy Matuka keerde terug met een goal, terwijl ook Thomas Driesse en Jordy Bakkum op schot waren. Binnen tien minuten stond Hollandia T al met 3-0 voor.

De enige smet op een zorgeloze middag: de goal van uitgerekend Groenland. Voor wie dat natuurlijk, ook na acht tegentreffers, genoeg reden was om hard te juichen.

Dat het de Tuitjenhorners lukte om zoveel keer te scoren, zei wel alles over een van de pijnpunten bij de buren uit Dirkshorn. De achterhoede schreeuwde om meer scherpte. In aanvaller Nick Verblauw hoopte coach Hamers de opvolger van linksback Stijn Klitsie te hebben gevonden, maar ook hij wist het lek gisteren niet te dichten.

Voor Lars Fortuin ligt er eveneens een andere rol in het verschiet ten opzichte van voorgaande jaren. Hij is het gewend als aanvaller te spelen, maar viel in als centrale verdediger. Op die plek heeft hij eind vorig seizoen ook al eens minuten gemaakt.

Voorin moet het kwartje trouwens ook nog vallen. Degene die het vaakst op doel probeerde te schieten, liep rond op het middenveld: Stan Groenland.

Op het andere veld scoorden Bob de Wit (2), Ari Groot, Jesper Hoogland en Bart Zuurbier bij Hugo Boys, terwijl Stef Smit wat terugdeed voor Con Zelo.

Arie Stam Toernooi

In ’t Veld begon VZV de campagne op weg naar het nieuwe seizoen met de winst van het Arie Stam Toernooi. Drie duels, geen tegengoals. ,,Een goede opmaat”, zegt coach Egbert Kruijer. ,,Maar we zijn pas net aan de gang. Het is nog aftasten.”

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen