Koninklijke eer voor Klaas-Johan Honingh uit Zuiderwoude

Van onze verslaggever
Zuiderwoude

Klaas-Johan Honingh uit Zuiderwoude heeft zaterdag een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Honingh kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet als vrijwilliger en de verbindende rol die hij vervult in Zuiderwoude. Hij is sinds 1993 vrijwilliger bij het Oranje Comité Zuiderwoude en sinds 1998 ook bij Staatsbosbeheer. Hij zet zich onder meer in voor het onderhoud van de natuur en fungeert als gids en schipper tijdens natuurexcursies.

Al tien jaar is Honingh voorzitter van de IJsvereniging Zuiderwoude. Bij gebrek aan natuurijs worden er in samenwerking met andere ijsverenigingen wandeltochten door de weilanden georganiseerd. Het zijn alternatieve ’schaatstochten’, compleet met stempelposten en koek-en-zopiekraampjes.

Verder is hij al 27 jaar spelend lid en vrijwilliger bij het Fanfarecorps Zuiderwoude.

Honingh kreeg het lintje uitgereikt door locoburgemeester Bas ten Have tijdens het Oranjefeest. Dat is een jaarlijks dorpsfeest dat in Zuiderwoude altijd eind augustus wordt gehouden en vroeger gekoppeld was aan de verjaardag van koningin Wilhelmina.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.