Echtpaar Stricker 65 jaar getrouwd: ’Ik was gelijk pleite van d’r’

Piet en Marie Stricker met burgemeester Nieuwenburg.© Foto Henk de Weerd

Eric Molenaar
Hoorn

,,Zij zegt ’s nachts wel eens: Hee, knappe kerel, ik wil nog best een kindje van je hebben’’, zegt Piet Stricker (86) vanuit zijn praatstoel. ,,Hij gelooft in sprookjes’’, reageert de 83-jarige Marie.

De ene grap na de andere klinkt, als burgemeester Jan Nieuwenburg zaterdag op bezoek is vanwege hun 65-jarig huwelijk. Piet weet nog als de dag van gisteren hoe hij ruim 68 jaar geleden de nog geen 16-jarige Marie Klaassen aansprak op het Prinseneiland. Hij was zeeman en had een week verlof. ,,Ik was meteen helemaal pleitte van d’r, zo mooi was ze.’’

Ze wilde geen verkering, maar hij stond iedere avond voor haar deur en besloot zelfs een baan op de wal te zoeken, toen bleek dat ze geen zeeman wou. ,,Drie jaar hadden we verkering en na vijf jaar huwelijk werd zij de baas’’, zegt hij. ,,En nóg’’, zegt Marie.

Piet ging het leger in en werkte later op scheepswerven, waar hij een vergiftiging en asbestlongen aan overhield. Ook Maries gezondheid kan beter. ,,Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten’’, zegt ze.

Vier kinderen kregen ze, acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Zoon Peter en kleinkinderen Bryan en Nick werden bekend als zanger. Dat hebben ze van hun moeder, die ooit bekend stond als ’de tweede Tante Leen’. ,,Dan zong zij ’Ik kan vergeven, maar niet vergeten’ en keek ze míj aan’’, zegt hij quasi-verontwaardigd.

Sinds 1985 wonen ze in Hoorn, eerst in de Sterflats, sinds zes jaar in een woning bij Westerhaven.

Daar redden ze zich prima. ,,We hebben een goed leven’’, zegt Piet Stricker. ,,We lachen veel.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen