Tropisch warm maar ook tropische buien bij Outdoor Stereo

Spektakel bij het hoofdpodium van Outdoor Stereo.© Foto JD Shoots

Eric Molenaar
Hoorn

Aloha Hawaii was het thema van Outdoor Stereo zaterdag. Het werd een feest in tropische sferen, maar ook - voor velen onverwacht - met tropische buien.

Warm, heet zelfs, was het de hele middag. Windstil, ideale omstandigheden aan de boorden van het Markermeer. Met 7000 verkochte tickets was het festival uitverkocht. Niet gek, met artiesten als Kris Kross Amsterdam, Roog en Erick E., Afro Bros, Mental Theo, Riot Shift en The Darkraver op het programma. Het ging los met vuurballen, confettiregens en rookwolken. Artiesten van Minh-Zone trokken over het terrein. Een Caribisch bandje bracht de sfeer erin.

Tegen de avond pakten zich echter donkere wolken samen en na een paar inleidende buitjes ging het rond acht uur plensen. De grote Hardstage tent bood 2500 mensen onderdak, maar verder was het aantal schuilplekken beperkt, dus onder de bomen was het gezellig druk. Een aantal mensen, die er soms al zes, zeven uur waren, ging vervroegd naar huis. Anderen lieten zich niet kennen, en pakten het feest weer op zodra het droog was. ,,Woodstock 2.0, het feest ging gewoon door. Mensen dansten in de regen, artiesten riepen iedereen op om te dansen’’, meldde onze verslaggeefster. Haar verslag staat maandag in de krant.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen