Kleine Sluis is bij zaterdag tweedeklasser Nijland ook in te laag tempo succesvol

Ruud Ramler
Nijland

Zonder noemenswaardige moeite trapte Kleine Sluis in Friesland af met een 0-3 bekerzege. ,,Nijland was vooral het veld opgestapt om tegen te houden’’, zag de Polderse trainer André Rijnders. Dat lukte de zaterdag tweedeklasser niet.

Kleine Sluis, naar hetzelfde niveau als de tegenstander gepromoveerd maar dan op zondag, was door Rijnders in de sterkste opstelling neergezet. En vooraf was afgesproken dat die basis de volle negentig minuten zou blijven staan als er geen serieuze aanleiding was om te wisselen. ,,Doen we ook in de andere bekerwedstrijden. Toen het ter sprake kwam in de kleedkamer was niemand tegen’’, zei de trainer.

Die Geert Weel de ruststand zag bepalen op 0-2. In de tweede helft nam Jord van de Pol vanaf elf meter de eindstand voor zijn rekening. ,,Het was een zakelijke zege’’, vond Rijnders die gematigd tevreden was. Omdat zijn elftal een te laag tempo hanteerde en niet in alles de volle honderd procent wilde geven. ,,Dat is nodig om een tegenstander die alleen maar wil verdedigen stuk te spelen.’’ Dat Kleine Sluis de nul hield stemde hem weer tevreden. ,,Een afspraak waar we ons wel aan hebben kunnen houden.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.