Dapper Telstar loopt bij NEC aan tegen eerste nederlaag van het seizoen: 4-2 [video]

Telstar is vrijdagavond in het Goffertstadion met 4-2 onderuit gegaan in een spektakelstuk tegen NEC. Na een gelijkspel en twee overwinningen was het voor trainer Andries Jonker zijn eerste nederlaag in dienst van Telstar.

Telstar wilde het spel maken, maar kwam daar door de snelle omschakeling van NEC in de beginfase totaal niet aan toe. Na al een aantal keer gevaarlijk te zijn geweest, kwamen de Nijmegenaren op voorsprong door Ole Te Haar Romeny. Hierna liet de thuisploeg Telstar wat meer komen, wat leidde tot een aantal kleine mogelijkheden.

In de tweede helft schoot Telstar uit de startblokken. Nadat Lynen de rebound uit een schot van Kharchouch miste, was het een paar minuten later wel raak. De 18-jarige Elayis Tavsan, vorige week op huurbasis overgekomen van Sparta, zette zelf de combinatie op en haalde vernietigend uit: 1-1. Lang duurde 1-1 stand niet. NEC kwam via een spectaculair afstandsschot van Randy Wolters weer op voorsprong.

Na de tweede goal van Ole Romeny een paar minuten later leek de wedstrijd gespeeld. De supporters van NEC waren nog niet op hun stoeltje gaan zitten toen Glynor Plet een fantastische lange bal van Frank Korpershoek met het hoofd in het mandje legde. Ondanks dat de spanning terugkwam en Andries Jonker de aanvallende middenvelder Tuur Houben inbracht voor Korpershoek, kwam Telstar niet meer tot grote kansen. Doordat de witte leeuwen veel risico namen, ontstond er ruimte voor NEC. Vlak voor tijd besliste Jonathan Okita de wedstrijd door Charlie Gilmour en Benaissa Benamar in de luren te leggen.

Lees ook de reactie van Telstars trainer.

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons