Opmeerse sportclubs blij met kennis over ledverlichting bij VVS’46

Spanbroek

De gemeente Opmeer gaat 74 mille subsidie uitkeren aan de Spanbroekse voetbalclub VVS’46. Want door de vakkennis bij het bestuur, wordt het mogelijk om in één klap vier clubs te voorzien van energiezuinige led-verlichting.

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad tachtig mille opzij te zetten om sportcomplexen te voorzien van de nieuwe verlichtingstechniek. Er is een subsidieregeling van het rijk, maar die kent als voorwaarde dat alleen de verenigingen voor een bijdrage kunnen aankloppen.

In het Opmeerse geval gaat het om de sportcomplexen van hockeyclub Spire en de voetbalclubs Grasshoppers, AGSV en VVS’46. Bestuurslid Dirk Ranzijn van de laatste vereniging blijkt de trekker te zijn van het project. Hij heeft ervoor gezorgd dat de andere clubs konden inhaken en dat de omvangrijke papierwinkel bij de juiste instanties terechtkwam.

Wirwar

,,Het is nogal een wirwar van regelingen”, erkent het bestuurslid van VVS’46. ,,Maar toevallig ben ik er een beetje in thuis.”

Zes jaar geleden onderzocht de voetbalvereniging voor het eerst de mogelijkheden voor een betere verlichting. Inmiddels kreeg Ranzijn het seintje dat de aanvraag is goedgekeurd. Dat betekent dat de verengingen deels eigen geld en de overheidssubsidie kunnen gaan gebruiken.

Het geld wordt gestoken in een nieuwe aansluiting, regeltechniek, lichtmasten en armaturen. Ranzijn: ,,We besparen straks dertig procent op de energiekosten en de lichtopbrengst wordt een kwart beter.”

Daarbij komt dus ook het gemeentelijke budget. Het bijzondere is dat de gemeente Opmeer de eigen subsidie overmaakt aan VVS’46. ,,Het is juist mooi dat het zo kan”, reageert wethouder sportzaken Robert Tesselaar (CDA). ,,Dit is erg goed voorbereid en dat komt grotendeels door de expertise bij Ranzijn. We mogen echt in onze handen knijpen dat vier verenigingen kunnen profiteren van de inhoudelijke kennis bij een bestuur.”

Het voorstel voor de gemeentelijke subsidie wordt binnenkort besproken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen