Kaagbaan Schiphol gaat twee weken dicht

De Kaagbaan gaat twee weken dicht.
© foto schiphol
Schiphol

De Kaagbaan op Schiphol gaat twee weken dicht voor onderhoud. Dat betekent dat in de nacht ook de Zwanenburgbaan, wordt gebruikt voor starts en landingen.

Tussen zondagavond 1 september en zondagavond 15 september worden den onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan en bij de Kaagbaan.

Tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering waar nodig vernieuwd. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame ledverlichting vervangen. Tevens worden er bij de Kaagbaan werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan over de snelweg A4.

Nacht

Het sluiten van deze hoofdbaan voor twee weken heeft gevolgen voor de andere banen. Overdag zullen vaker de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan worden gebruikt. In de nacht mogen alleen de Polderbaan en Kaagbaan worden gebruikt. De komende twee weken zal de Zwanenburgbaan bij voorkeur worden ingezet. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ontheffing verleend om, indien noodzakelijk, in de nacht, voor het starten gebruik te maken van de Buitenveldertbaan en voor het landen van de Oostbaan.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen