Andries Jonker vindt NEC-uit mooie test voor jong Telstar; Rashaan Fernandes beoogde aanwinst

Andries Jonker vindt NEC-uit mooie test voor jong Telstar; Rashaan Fernandes beoogde aanwinst
Velsen-Zuid

Telstar-trainer Andries Jonker ziet de uitwedstrijd bij NEC als een mooie test voor de jonge spelers om in een vol stadion overeind te blijven.

Telstar staat na drie wedstrijden op een vierde plaats met zeven punten. De witte leeuwen scoorden vier keer, terwijl keeper Anthony Swolfs geen enkele bal doorliet. Verhalen dat Telstar gaat meespelen om de play-offs doen trainer Andries Jonker naar eigen zeggen niet veel. ,,Onze doelstelling is om keihard te werken en verzorgd voetbal te spelen. Dat dat lukt is mooi, maar ik doe niet mee aan de hossanastemming. We hebben drie van de 38 wedstrijden gespeeld. Dat is alsof een 100-meterloper na acht meter roept dat het een goede sprint is.”

NEC is op papier een sterkere tegenstander. De club heeft jaarlijks de ambitie om te spelen voor promotie. De Nijmegenaren begonnen de competitie met een verrassende nederlaag tegen FC Eindhoven. Tegen Jong Ajax werd gelijk gespeeld en van Roda JC werd gewonnen. De verwachting is dat stadion De Goffert goed gevuld zal zijn vrijdagavond. ,,Dat is voor veel van onze jongens nieuw. Dat brengt een ander soort druk met zich mee. Daar praat ik over met de spelers. Over hoe je daarmee omgaat. Ik vertel ze ook dat het een kans is om te laten zien wat je kunt en om het stadion stil te krijgen met goed spel.”

Telstar hoopt voor het verlopen van de transferdeadline op maandag 2 september nog één of twee spelers vast te leggen. Met Rashaan Fernandes is de club in onderhandeling. De van FC Twente afkomstige buitenspeler is sinds twee weken op proef. ,,Hij heeft iets wat we nog niet hebben. Hij is explosief, heeft snelheid en kan een man voorbij spelen”, aldus Jonker. Of Telstar nog de gewenste centrale verdediger krijgt, vindt de Amsterdammer lastig in te schatten. ,,De markt draait op volle toeren. We hopen op een buitenkansje, want de bodem van de schatkist is in zicht.”

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons