AZ speelt Europese duels in Den Haag

© ANP

ANP
ALKMAAR

Als AZ zich donderdag weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League, zijn de drie thuiswedstrijden in Den Haag. De Alkmaarse club is daar weer welkom.

AZ moest uiterlijk woensdag aan de UEFA laten weten waar de Europese thuiswedstrijden gespeeld zouden worden, anders dreigde de club te worden uitgesloten.

De Haagse burgemeester Pauline Krikke besloot daarom toestemming te geven voor de wedstrijden, na overleg met haar Alkmaarse collega Piet Bruinooge.

"Als ADO ooit in de problemen komt zoals AZ dit seizoen, dan hoop ik ook dat iemand ons te hulp schiet", aldus Krikke.

AZ moest één speellocatie doorgeven aan de UEFA. Dat is Den Haag geworden. Het is daarmee uitgesloten dat AZ in Alkmaar of in een andere stad gaat spelen, legt een woordvoerder uit.

AZ speelt donderdagavond in Brussel de beslissende play-offwedstrijd tegen Royal Antwerp FC. De eerste wedstrijd eindigde vorige week in 1-1. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League. Het eerste duel was niet in Den Haag, maar in Enschede, uit angst voor supportersrellen.

Trainer Slot van AZ: ,,Of ik blij ben dat die wedstrijden dan in Den Haag zijn? Nou, ik zal vooral blij zijn áls we inderdaad die wedstrijden gaan spelen, want dat zou betekenen dat we ons hebben geplaatst voor de groepsfase. Dat moeten we eerst nog maar zien te bewerkstellingen. Op het moment dat dat lukt, rijden we met heel veel liefde naar Den Haag toe.’’

Lees ook: AZ begint ook tegen Royal Antwerp FC weer met een gelijkspel aan een Europees tweeluik

AZ speelde het Europese duel tegen het Oekraïense Marioepol wel in Den Haag. Ook het eredivisieduel tussen AZ en FC Groningen was in Den Haag. Die wedstrijden verliepen goed en dat schept vertrouwen, aldus Krikke.

Het AFAS Stadion in Alkmaar is voorlopig niet beschikbaar omdat een deel van het dak is ingestort.

Lees ook: AZ begint woensdag met verwijderen dakdelen

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen