FC Volendam huurt Belgische middenvelder van AS Monaco en legt twee talenten vast

FC Volendam huurt Belgische middenvelder van AS Monaco en legt twee talenten vast
Volendam

FC Volendam spint nu al garen bij de aanwezigheid van Wim Jonk. De trainer was voor Francesco Antonucci (20) de reden om AS Monaco op huurbasis te verruilen voor het nieuwe Oranje.

De aanvallende middenvelder uit België hoopt onder Jonk een doorstart te maken in zijn carrière. In de zomer van 2015 werd Antonucci door Ajax van Anderlecht gekocht. Anderhalf jaar – en het vertrek van Jonk – later werd de jeugdinternational voor ongeveer drie miljoen euro aan AS Monaco verkocht.

Daar tekende hij een contract voor vijf seizoenen, maar wist hij nog niet door te breken. In de Keuken Kampioen Divisie en onder Jonk hoopt hij minuten te maken en zich verder te ontwikkelen. FC Volendam heeft een akkoord met AS Monaco over de huur van de speler die op dit moment in gesprek is over de persoonlijke voorwaarden.

De Volendamse stunt past in de ambitieuze plannen van de club, die eerder door zanger Jan Smit en Jonk werden ontvouwd. Antonucci had ook de keuze om naar diverse andere grote clubs te verkassen.

Verder zijn twee spelers die vorig seizoen uitkwamen voor FC Utrecht woensdag gepresenteerd als nieuwe aanwinsten. Het gaat om de achttienjarige middenvelder Samir Ben Sallam en de een jaar jongere vleugelaanvaller Ibrahim El Kadiri. Ze zijn afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en hebben beiden voor drie seizoenen getekend.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons