Premium

Update: geld stroomt binnen voor doodzieke Shymo (19) uit Westzaan

1/2
Westzaan

De inzamelingsactie voor de aan kanker lijdende Shymo Korver (19) uit Westzaan loopt als een trein. Dinsdagavond staat de teller op ruim 166 duizend euro. Dat is iets meer dan de helft van de 300.000 euro die Shymo nodigt heeft voor een peperdure experimentele behandeling in Amerika.

Meer dan 900 mensen doneerden dinsdag in totaal ruim 25.000 euro. ,,Onvoorstelbaar’’, zegt Shymo opgetogen. ,,Dit is de beste dag sinds we zes weken geleden ’live’ gingen’’, zegt haar broer Gylian (24). ,,Echt elke minuut zien we nieuwe donaties binnenkomen voor ’Mo’.’’

Update: geld stroomt binnen voor doodzieke Shymo (19) uit Westzaan

Gekkenhuis

,,Het was vandaag een gekkenhuis’’, zegt Shymo. Dinsdag stond haar verhaal op de voorpagina van het Algemeen Dagblad, woensdagochtend verschijnt ze in hun online ontbijtshow en donderdag hangt ze aan de lijn met Gerard Ekdom, dj bij Radio 10.

Shymo lijdt aan een zeldzame, agressieve vorm van herstenstamkanker, waardoor ze inmiddels vanaf haar middel verlamd is. De behandeling in Amerika is geadviseerd door de behandelend arts van Shymo, oncoloog Jasper van der Lugt van het Prinses Máxima Centrum, nadat andere behandelingen niet, of onvoldoende, aansloegen.

,,Dit is een doktersadvies, zegt Gylian. ,,We zijn niet op eigen houtje iets gaan zoeken. Het middel zit nog in de experimentele fase, maar tot nu toe zijn de resultaten veelbelovend.’’ Het medicijn is waarschijnlijk pas over enkele jaren of maanden in Nederland beschikbaar. Zoveel tijd heeft Shymo niet door de onvoorspelbaarheid van de tumorgroei. Ze hoopt over een maand in Amerika te zitten. Eind vorige week is de eerste aanbetaling van duizend euro gedaan en is Shymo’s medisch dossier per koerier naar de behandelaars in Amerika gebracht.

In totaal is 380.000 euro nodig. De familie wil op eigen kracht 80.000 euro betalen. De overige drie ton hopen ze via ’crowdfunding’ bij elkaar te krijgen met de site www.helpmonu.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen