Premium

Onverwacht goed weer zorgt voor ’geweldige week’ tijdens tennistoernooi bij De Spatter

Onverwacht goed weer zorgt voor ’geweldige week’ tijdens tennistoernooi bij De Spatter
Mitchell Missot won samen met Michael Breen de herendubbel 3 na een spectaculaire comeback.
© Foto Ronald Goedheer
Wormer

De omslag in de slechte weersvoorspellingen voorafgaand aan het tennistoernooi bij het Wormerse De Spatter werd door de toernooileiding met open armen ontvangen. „We hebben door het goede een geweldige week gehad; misschien was het zelfs ietsje te warm.”

Het toernooi kende meer inschrijvingen dan het jaar daarvoor: 299 tennissers vochten hun duels uit op de Wormerse banen. „Dat zijn er een stuk meer dan vorig jaar”, stelde toernooileider Marco Brouwer, die na vijftien jaar afscheid neemt en bij de prijsuitreiking werd benoemd tot lid van verdienste, tevreden vast. „Er is al tijden sprake van een terugloop in het aantal inschrijvingen op tennistoernooien, ook bij ons, maar dit jaar vormt een uitzondering op die regel.”

Voetvolley

De Spatter haalde verschillende activiteiten uit de kast om de mensen naar het toernooi te trekken. Zo stond er een voetvolley-toernooi op het programma tussen WSV’30 en het voormalige WFC. In het voorweekeinde stapten 24 voormalig voetballers van beide verenigingen de baan op voor de combinatiesport tussen voetbal en volleybal op een tennisbaan. „Een wereldmiddag”, blikte deelnemer Raymond Hoek terug. „Het clubje voormalige spelers van WSV en WFC speelt al jaren een voetvolley-toernooi tegen elkaar. Maar we hadden dat nooit buiten op een tennisbaan gedaan.”

Gestoken in het traditionele tenue van de voetbalclubs won WFC het toernooi met 5-2. „Op die uitslag valt nog wel wat af te dingen”, lachte Hoek, die jarenlang bij WSV voetbalde. „Zij stelden onze beste speler op omdat ze iemand tekort kwamen. En niet iedereen van de WFC-ploeg had het voetbalshirt aan. Dat zijn natuurlijk minpunten.” Maar ook het team van WSV verdiende strafpunten volgens Hoek. „De slechtste bal van de middag kwam op onze naam; de meest belabberde service die ik ooit heb gezien. Dus alles bij elkaar hebben we misschien met een half punt verschil van WFC verloren. Volgend jaar trekken we alles weer recht.”

De finaledag op zondag eindigde met de mannendubbel 3 tussen Michael Breen/Mitchell Missot en Auke de Boer/Marcel Haarhuis. In die finale maakten Breen en Missot een spectaculaire comeback na een kansloos verloren eerste set. Het duo won de partij met 1-6, 6-3 en 7-6.

„Een echte wederopstanding”, glunderde Missot. Namens zijn eigen tennisschool geeft hij regelmatig les op de banen van De Spatter. „Op de services van Auke die met tweehonderd kilometer per uur op je af komen, hadden wij geen antwoord. We moesten na die eerste set proberen in rally’s te komen. Toen dat lukte, werd het een leuke pot.”

Het publiek en een aantal leerlingen van Missot ging achter het duo staan en zag hoe hij en Breen in een spannende laatste set aan het langste eind trokken. „Een beetje een Davis Cup-sfeer”, knipoogde Missot. „Ik heb vanuit het publiek een aantal mensen horen roepen dat ze hun lessen nu weer gaan verlengen bij mij. Heb ik toch een beetje reclame voor mijzelf weten te maken.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen