Marrit Boonstra weerstaat ’sloper’ Lexie Stevens op Palingtoernooi

Marrit Boonstra weerstaat ’sloper’ Lexie Stevens op Palingtoernooi
Marrit Boonstra op weg naar de zege in Volendam.
© Foto Erik Rietman
Volendam

Twee tennissters die graag lange rally’s spelen bij tropische temperaturen, dat is vragen om problemen. De als eerste geplaatste Marrit Boonstra had het dan ook zwaar, maar op het nippertje wist ze een derde set te voorkomen tegen Lexie Stevens (6-3 en 7-6).

De bijnaam ’sloper’ was in Volendam van toepassing op Stevens. De twintigjarige Rotterdamse zag zowel in de kwartfinale als in de halve finale haar tegenstandster voortijdig opgeven. Chayenne Ewijk kon vrijdag de derde set vanwege een kuitblessure niet spelen en zaterdag was Merel Hoedt niet bestand tegen de hitte en duizelig gaf ze bij de stand 7-6, 3-1 op. ,,Tja, ik houd van lange rally’s en ben topfit. Hitte is voor mij ook geen probleem, hoe warmer hoe heter’’, glimlachte Stevens, die de komende twee weken wat dat betreft haar lol op kan bij Future-toernooien in Tunesië.

Ze zou eigenlijk zondag al vliegen, maar stelde vanwege de finale op het Palingtoernooi (haar eerste in een viersterrentoernooi) de vlucht een dag uit. Kansen waren er voldoende, want Stevens kwam na verlies van de eerste set ijzersterk terug. Een 4-0 voorsprong werd door Boonstra echter omgebogen naar 5-4. Stevens werkte vervolgens een matchpoint weg en nam in de tiebreak een 6-2 voorsprong, maar Boonstra toonde extreme veerkracht en won alsnog met 10-8. Op haar derde matchpoint was het raak.

Een grote opluchting voor de dertigjarige routinier, want halverwege de tweede set moest de fysio de baan op komen om haar linkerbovenbeen te behandelen. Een scenario met opnieuw een opgave tegen ’de sloper’ dreigde. ,,Een derde set was lastig geworden, al was ik waarschijnlijk wel doorgegaan hoor. Op adrenaline kun je heel veel.’’ Stevens had haar twijfels bij de blessure. ,,Ik denk dat het een mentaal spelletje van haar was, even later was ze weer aan het tijdrekken. Niet helemaal sportief, maar dat maakte niet het verschil hoor. Alle lof voor Marrit.’’

Omgekeerd had Boonstra ook complimenten voor haar tien jaar jongere tegenstandster. De Groningse winnares is vorig jaar aan een tweede tennisleven begonnen nadat ze vier jaar gestopt was. ,,Ik vond Lexie mentaal erg sterk, ze bleef toch voor elk punt gaan. Daar had ik vroeger veel meer moeite mee. Ik had nu een matchpoint bij 5-4 en voorheen was dat de hele partij in mijn hoofd blijven zitten. Nu blijf ik ’in het nu’. Het is tennis, het kan niet perfect. Punt voor punt doorgaan.’’

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons