Zoeken bij Markermeer naar vermiste Alkmaarse gaat door [update]

Particulier initiatief om mee te helpen zoeken naar de vermiste vrouw.
© Foto: HMC
VENHUIZEN

De politie zoekt ook zondag naar de 23-jarige Alkmaarse die zaterdagavond vermist raakte bij het ’strandje van Venhuizen’ aan het Markermeer. Zondag heeft de politie met een helikopter nogmaals gezocht boven en rond het meer, maar daarbij werd niets gevonden.

De vrouw was samen met een vriendin en ze verloren elkaar uit het oog. Haar persoonlijke spullen bleven achter. De politie kijkt nu ook naar andere mogelijk scenario’s. „We maken ons ook wel zorgen en onderzoeken waar ze zou kunnen zijn. Het zou ook kunnen dat ze niet is gaan zwemmen”, aldus de politie.

Lees ook: Schipper KNRM vreest na urenlange zoekactie op Markermeer voor lot vermiste vrouw

Ook hielpen leden van een particuliere hondenbrigade uit Grootebroek zondag met zoeken langs het water.

De broer van de vermiste vrouw heeft op Facebook een bericht geplaatst met de oproep om uit te kijken naar zijn zus.

Update

De 23-jarige Penny is inmiddels in goede gezondheid teruggevonden. Het is nog onduidelijk waar de Alkmaarse al die tijd geweest is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De eerste zoektocht in het water met brandweerduikers, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM werd rond 2 uur in de nacht van zaterdag op zondag gestaakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen