Auto rijdt publiek in bij autoshow in Purmerend, twee personen naar ziekenhuis [update]

1/3
Purmerend

Drie personen zijn zondagmiddag gewond geraakt toen zij werden aangereden bij het auto-evenement Carbecue op de Einsteinstraat in Purmerend.

De slachtoffers zijn een 29-jarige man uit Amsterdam, een 28-jarige man uit Hardenberg en een 25-jarige man uit Purmerend. Twee van hen zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De derde had lichte verwondingen en werd ter plekke door een arts geholpen.

De bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Badhoevedorp, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs is ingenomen. Na verhoor kon de verdachte weer vertrekken, maar volgens de politie blijft hij wel aangemerkt als verdachte. Hem wordt gevaarlijk rijgedrag verweten. De man zou de macht over het stuur zijn verloren waarna hij enkele toeschouwers raakte. ,,We verrichten nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd’’, zegt een politiewoordvoerder.

Bij het evenement, dat voor de vijfde keer in Purmerend werd gehouden, draait het om exclusieve sportauto’s en custom bikes, in combinatie met een barbecue. Het is vanwege het ongeluk vroegtijdig beëindigd. De weg werd door de politie afgezet voor onderzoek.

,,We hebben begrepen dat er best veel bezoekers waren’’, zegt politiewoordvoerder Roderick de Veen. ,,Het is dus aannemelijk dat er gefilmd is tijdens de aanrijding. We roepen diegenen die beelden hebben op om deze naar ons te sturen. Dat kan naar politie.nl/upload. Het zou ons wellicht extra kunnen helpen bij het onderzoek.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen