Hovocubo: Supercup binnen, focus direct op Europacup

Hovocubo: Supercup binnen, focus direct op Europacup
Appie Attahiri vierde zijn terugkeer met twee treffers.
© Foto Jaap van der Pijll
Zwaag

Er was nauwelijks tijd om de zaterdag veroverde Supercup (4-2 zege op Eindhoven) in de prijzenkast te zetten. De volgende opdracht wacht namelijk alweer voor Hovocubo. De zaalvoetballers van de landskampioen arriveren maandagmiddag bij hotel Van der Valk in Hoorn, om zich voor te bereiden op de kwalificatiepoule voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bij Hovocubo wordt er al maanden reikhalzend naar uitgekeken: Europees zaalvoetbal in de eigen sporthal De Opgang. De selectie heeft zich in het zweet gewerkt om van de Champions League een succesnummer te maken. Maar eerst wachtte zaterdag de strijd om de Supercup, waar de landskampioen het opnam tegen bekerwinnaar FC Eindhoven.

Als een hongerig dier dook de thuisploeg op de bezoekers uit Brabant. Al snel na het eerste fluitsignaal bleek dat FC Eindhoven nog niet zover is als Hovocubo. Toch moet er binnen nu en dinsdagavond acht uur (als de Hoornse formatie aantreedt voor het eerste groepsduel van de Champions League-voorronde) nog wel wat worden gesleuteld. ,,Ik heb een paar geweldige aanvallen gezien”, stelde Hovocubo-trainer Van Dijk.

,,Maar we waren soms ook nog wat slordig. En dat kan ons in Europa de kop kosten Vandaag worden de wedstrijdbeelden dan ook nog eens bekeken, om toch weer wat te verbeteren.’’

Prettig

Een prettig ’detail’ voor Van Dijk was de terugkeer van Amir Molkarai. Het krachtmens uit Heerhugowaard stond bijna een jaar aan de kant met een voetblessure, maar toonde zaterdag aan helemaal terug te zijn. ,,Twee doelpunten en meteen een prijs. Dat voelt heerlijk. Net als dat ik weer fit ben. Ik heb afgelopen zomer een week vakantie gehad, zodat ik de rest van de tijd kom werken aan mijn herstel. Ik was drie tot vier keer per week in Zeist te vinden.”

Ook Mo Darri en Appie Attahiri zijn weer terug. Zij moeten het vertrek van Karim Mossaoui, Kevin Tromp en Mukhtar Suleiman opvangen en lieten in de Supercup bij vlagen zien waarom Van Dijk dit duo zo graag binnen de lijnen heeft. Attahiri heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan en dat was goed te zien aan de slimheid waarmee hij over de vloer dartelde.

Balans

De kwaliteiten van Darri zijn bekend. Met zijn individuele acties is hij in staat om een man meer situatie te creëren, waarbij het erop lijkt dat de woorden frivoliteit en effectiviteit bij Hovocubo wat beter in balans liggen dan in het verleden. Tel daarbij op dat een groot deel van de succesvolle selectie van vorig jaar er nog staat en dan is duidelijk dat Hovocubo weer een prima ploeg heeft. Is het materiaal goed genoeg om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken? Dat wordt deze week duidelijk.

De eerste prijs van het seizoen is in ieder geval binnen. En het is gezien het optreden tegen Eindhoven niet ondenkbaar dat de prijzenkast dit seizoen verder wordt aangevuld.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons