Premium

Treffen voor beker tussen Nieuwe Niedorp en Winkel (0-4) is meer nuttig dan nietszeggend

Treffen voor beker tussen Nieuwe Niedorp en Winkel (0-4) is meer nuttig dan nietszeggend
Jelle Roem (rechts) gooit zich namens Winkel in de baan van het schot dat Piet Stam (links) produceert. Doelpuntenmaker Tim Klare kijkt toe.
© Foto Marc Moussault
Nieuwe Niedorp

In hoeverre Nieuwe Niedorp en Winkel nu al weten waar zij aan toe zijn in hun respectievelijke vijfde en derde klasse, blijft na afloop van bekervoetbal (0-4) vaak buiten beschouwing. Omdat een dergelijke wedstrijd zeker in dit geval voor beide ploegen geen reële krachtmeting is. Maar, waren de trainers het er tegenover elkaar wel over eens, nuttig blijft het altijd.

Het scheelde tenslotte twee niveaus op de grasmat die er overigens prachtig bij lag. En dat was logischerwijs te merken op het veld. Iets waar oefenmeester Marc van de Kreeke aanvankelijk, maar ook tijdens het duel op zijn beurt rekening mee hield. Het maakte dat hij niet direct een positief resultaat verwachtte. De coach in dienst van de vijfdeklasser keek derhalve naar andere dingen. ,,We zaten er bijvoorbeeld niet kort genoeg op. Dat vreet uiteindelijk kracht. De jongens waren na de wedstrijd helemaal kapot. Terwijl zij het zich op die manier toch iets gemakkelijker konden maken’’, zei Van de Kreeke achteraf.

Verbeterpunten

Ook zag hij voor wat betreft het afronden enkele verbeterpunten. Omdat het onderliggende team ook in dit soort wedstrijden altijd minimaal één keer aan de aandacht ontsnapt. Maar toch aanzienlijke mogelijkheden werden voor de rust niet op waarde geschat, waar die er na de thee helemaal niet meer kwamen. ,,In de komende wedstrijden wil ik progressie zien. Leren van deze partijen. Daar gaat het om.’’ Op dat moment leunden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong door Tim Klare, die net een halve minuut in het veld stond en niet twijfelde toen de bal ineens voor zijn voeten rolde en een uithaal van Jeffrey Bijvoet. Vlak na de pauze stokte de productie enigszins waar Winkel de trekker toch nog minimaal een paar keer kon overhalen. ,,Dat is dan misschien het enige dat ik mijn spelers nu kan verwijten’’, sprak trainer Remy Zoer op zijn beurt. Hij kwam over van Kleine Sluis en is vol goede moed aan dit nieuwe avontuur begonnen. ,,Het bevalt uitstekend. Van beide kanten. De opkomst is goed en het is een hechte vereniging. Ik probeer mijn stempel op tactisch gebied meteen te drukken.’’

Initiatief

Dat lukte. Want zeker in het tweede bedrijf gaf Winkel het initiatief niet meer weg. Alleen aanvoerder Robbie Schouten, die de bal fraai uit de lucht plukte en onhoudbaar raak mikte en Rick Fijnheer vanaf de stip drukten dat nog uit in cijfers: 0-4. ,,Lekker om zo te beginnen. Wij spelen misschien twee niveaus hoger dan Nieuwe Niedorp, wij kunnen in dat scenario eigenlijk alleen verliezen. Voor wat betreft de competitie, we willen een stabiele derdeklasser worden. Directe handhaving. Dat is stap één.’’ In Nieuwe Niedorp wordt er gejaagd op groter wild. Van de Kreeke: ,,Afgelopen seizoen hebben wij geroken aan promotie. Daar gaan we nu natuurlijk wel voor.’’

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen