Premium

Treffen voor beker tussen Nieuwe Niedorp en Winkel (0-4) is meer nuttig dan nietszeggend

Jelle Roem (rechts) gooit zich namens Winkel in de baan van het schot dat Piet Stam (links) produceert. Doelpuntenmaker Tim Klare kijkt toe.
© Foto Marc Moussault
Nieuwe Niedorp

In hoeverre Nieuwe Niedorp en Winkel nu al weten waar zij aan toe zijn in hun respectievelijke vijfde en derde klasse, blijft na afloop van bekervoetbal (0-4) vaak buiten beschouwing. Omdat een dergelijke wedstrijd zeker in dit geval voor beide ploegen geen reële krachtmeting is. Maar, waren de trainers het er tegenover elkaar wel over eens, nuttig blijft het altijd.

Het scheelde tenslotte twee niveaus op de grasmat die er overigens prachtig bij lag. En dat was logischerwijs te merken op het veld. Iets waar oefenmeester Marc van de Kreeke aanvankelijk, maar ook tijdens het duel op zijn beurt rekening mee hield. Het maakte dat hij niet direct een positief resultaat verwachtte. De coach in dienst van de vijfdeklasser keek derhalve naar andere dingen. ,,We zaten er bijvoorbeeld niet kort genoeg op. Dat vreet uiteindelijk kracht. De jongens waren na de wedstrijd helemaal kapot. Terwijl zij het zich op die manier toch iets gemakkelijker konden maken’’, zei Van de Kreeke achteraf.

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen