Bloemendaal haalt verwoestend uit tegen Dosti 2, Rood en Wit schuift Groen en Wit aan de kant

Bloemendaal

In de laatste speelronde van de cricket-hoofdklasse hebben zowel Bloemendaal als Rood en Wit gewonnen. Bloemendaal had zoals verwacht geen enkele moeite met Dosti 2. Rood en Wit moest ietsje meer moeite doen om Groen en Wit te verslaan.

Van de tien ploegen die dit seizoen de hoofdklasse vormden, zal Dosti 2 het meest blij zijn dat het seizoen er op zit. De vele partijen waarin de Amsterdammers geen elftal, tiental, negental of zelfs geen achttal op de been konden brengen, leverden de ploeg 10 strafpunten op vanwege niet gespeelde duels. Degradatie was bij wijze van spreken al een feit voordat de competitie begon.

Doordat de cricketbond Dosti verplichtte om op de laatste zondag hoe dan ook te spelen, kreeg Bloemendaal een tiental bijzonder vriendelijke maar beperkt getalenteerde cricketers tegenover zich. Een megascore van de Bloemendaalse battingside van 417 runs was het resultaat. Zowel William Subramarian (120) als Paddy Reardon (100) scoorde een century. Het antwoord van Dosti was kort maar zeker niet krachtig: 39 all-out. Rood en Wit is het seizoen op een prima vierde plek geëindigd.

In Amsterdam werd Groen en Wit door Rood en Wit met gemak terzijde geschoven. Na de 161 all-out van de thuisploeg (bowler Anthony Quinn pakte zijn 38ste wicket van het seizoen) hadden de Haarlemmers 27 overs nodig om er op en er over te gaan. De jonge Nieuw-Zeelander Jack Devane bracht de winnende 166 voor 4 in de boeken door de bal voor zes over de boundary te jagen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen