Schipper KNRM vreest na urenlange zoekactie op Markermeer voor lot vermiste vrouw [update]

© DNP.NU
Venhuizen

De locatie waar de 23-jarige vermiste vrouw uit Alkmaar zaterdagavond ging zwemmen, staat bekend als ‘het strandje van Venhuizen’. Dat ligt in een kom van de Zuiderdijk en heeft geen onveilige reputatie.

Volgens schipper Johan Greiner van de KNRM Enkhuizen, die zaterdag de leiding had bij de zoekactie, is het water daar vrij ondiep. ,,Tot zeshonderd meter uit de kust praat je over een diepte van tachtig centimeter tot een meter. Als je kramp krijgt, kun je daar nog gewoon blijven staan. Maar je weet niet wat er precies is gebeurd. Ze kan ook onwel geworden zijn.’’

Vooralsnog onderneemt de KNRM Enkhuizen geen actie. Tenzij daar door de autoriteiten om wordt verzocht. Greiner vreest dat er na ruim vier uur zoeken geen sprake meer is van een reddingsactie, maar van een ‘bergingsactie’. Het water is weliswaar twintig graden maar je lichaam koelt er wel door af. Na meer dan vier uur nemen je overlevingskansen wel af.’’

Aan het eind van zondagochtend vliegt de SAR-helikopter weer, onder andere boven de Broekerhaven. Een woordvoerder van de politie meldde eerder zondagmorgen dat nog niets duidelijk is over een verdere zoekactie.

Lees ook: Hulpdiensten op zoek naar vermiste Alkmaarse in Markermeer bij Venhuizen

De broer van de vermiste Alkmaarse vraagt op Facebook of iemand iets van zijn zus gezien of gehoord heeft.

Update

De 23-jarige Penny is inmiddels in goede gezondheid teruggevonden. Het is nog onduidelijk waar de Alkmaarse al die tijd geweest is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen