Premium

Titel van ’78-’79 middelpunt van jubileum SEW: Puzzeltocht langs het verleden

Op 4 februari 1979 was het eindelijk zover. Na drie tweede plekken werd SEW kampioen en promoveerde het naar de eredivisie.
© Eigen foto
Nibbixwoud

,,Hangt hier nog wat?’’, vraagt een vrouw, terwijl ze de deur openslaat van een toilet van De Dres. Het blijkt een van de weinige plekken te zijn waar geen oude foto’s, vaantjes of vergeelde krantenberichten hangen met daarbij een vraag over het veertigjarige eredivisielidmaatschap van SEW. Geen Nederlandse vrouwenhandbalclub speelt langer onafgebroken op het hoogste niveau. Het wordt deze zondagmiddag gevierd, onder meer dus met een puzzeltocht door het sportcomplex. Overal houdt het plukjes oud-speelsters en supporters van de club bezig.

Na drie jaar op rij genoegen te hebben moeten nemen met de tweede plaats in de eindrangschikking was het op zondag 4 februari 1979 raak voor SEW. Eén speelronde voor het einde van de competitie was de titel, en daarmee promotie naar de eredivisie, een feit. De zege in het verre Bornerbroek resulteerde in een feest waarvoor het dorp uitliep.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen